Beauty Супер Модератор
Број на мислења : 11114 Location : Скопје Registration date : 2008-08-12
| Предмет: MI PEQUENA MAMA, RTI|2002 Пон Апр 27, 2009 6:54 pm | |
| Мојата малечка мајка е колумбиска мини хумористична серија, снимена во Богота, Колумбија во текот на 2002 година. Автор на серијата е контраверзниот Humberto 'Kiko' Olivieri (Aнали, Осветничка) кој најчесто обработува фантастични нереални и интересни теми, а продуцент е Aurelio Valcárcel Carrol (Доња Барбара, Вдовицата на Бланко, Ја љубам Пакита Гаљего). Серијата во нашата земја неколку пати се има прикажувано по локалните телевизии. МОЈАТА МАЛЕЧКА МАЈКА - MI PEQUENA MAMAГодина на прикажување во Колумбија: 2002Eпизоди: 20 (получасовни)Во 1600. година, четири жени (мајка, две ќерки и една слугинка) се обвинети дека се волшебнички. Поради тоа што магепсништвото тогаш било сторго забрането, четирите жени биле јавно запалени. Сега, во 21. век тие се реинкарнирани и од тој момент започнува смешната и интересна нивна сторија. Постои едно мало изкривување на ситуацијата, сега мајката е девојче од 9 години, а ќерките се возрасни жени во лик на девојчиња. И покрај разликите во годините и новата воспоставена семејна врска меѓу нив, секој си ја знае улогата, се знае кој е мајка, кој е ќерка, а четвртата вештерка - слугинката е ставена во средина на таа чудна околност.Главниот лик е Урсула, малото девојче кое сега по толку векови е мајката во фамилијата, тоа е онаа која наредува, која воспоставува ред на спиење, однесување, јадење, но воедно и онаа која сега има најголема магија и покрај најмалото искуство во волшебничките кругови. За разлика од неа, мајката од минатото сега е обично девојче во лик на стара жена која мора да ги слуша наредбите и обврските поставени од нејзината сегашна мајка.Како се живее во улогата на мајка, која физички е деветгодишно девојче како резултат на супермоќ?Тоа го може само малечката мајка Урсула, која за гледачот останува само комичен лик чии наредби мора да ги почитуватеУлоги: Bárbara Garófalo, Lorna Paz, Carlos Humberto Camacho, Margálida Castro, María Cristina Gálvez, Fabiola Posada, Natalia Ramírez, Rolando Tarajano | |
|
dijanape Топ постер
Zodiac : Број на мислења : 1184 Registration date : 2008-12-21
| Предмет: Re: MI PEQUENA MAMA, RTI|2002 Пон Апр 27, 2009 8:51 pm | |
| Од оваа серија имам гледано неколку епизоди ама беше поодавна и не разбирав шпански а преводот беше на албански така да не знам што се случуваше, јас мислев дека детето сака да си се облекува така. | |
|
Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
| Предмет: Re: MI PEQUENA MAMA, RTI|2002 Пон Апр 27, 2009 8:53 pm | |
| Интересна серија, иако ја гледав чат пат, ептен ретко само неколку епизоди дали имам гледано. Но сепак добра реализација нешо како хумористична идеше | |
|
Beauty Супер Модератор
Број на мислења : 11114 Location : Скопје Registration date : 2008-08-12
| Предмет: Re: MI PEQUENA MAMA, RTI|2002 Пон Апр 27, 2009 9:39 pm | |
| На МТМ одеше, интересна серија, едно десетина епизоди имам изгледано, најсмешна ми беше старата која имаше улога на ќерка , тоа е истата глумица од Пустински љубовници што ја толкуваше улогата на строгата мајка на Томасито. | |
|
*JaNa* Член
Zodiac : Број на мислења : 276 Birthday : 1995-04-09 Age : 29 Registration date : 2008-08-11
| Предмет: Re: MI PEQUENA MAMA, RTI|2002 Вто Апр 28, 2009 11:06 pm | |
| Леле закон беше серијава! Кога ќе стигнев ја гледав... Ептен беше добра! | |
|
STAR Член
Број на мислења : 243 Registration date : 2009-08-13
| Предмет: Re: MI PEQUENA MAMA, RTI|2002 Чет Aвг 13, 2009 6:16 pm | |
| Serijava ja imam gledano i mnogu mi bese interesna.Akterkata so plavata kosa i e sestra na Angie Cepeda(Fiorela). | |
|
Pitt Топ постер
Број на мислења : 1074 Registration date : 2009-08-21
| Предмет: Re: MI PEQUENA MAMA, RTI|2002 Пон Aвг 24, 2009 4:44 pm | |
| Оваа мини новела ми е во сосема избледени сеќавања.Содржината е навистина интереса,додека пак младата актерка ме воодушеви. | |
|
Sponsored content
| Предмет: Re: MI PEQUENA MAMA, RTI|2002 | |
| |
|