|
|
| LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 | |
|
+7Chris Damjan Posh Girl solange LucasScott Bobi Beauty 11 posters | Автор | Порака |
---|
Beauty Супер Модератор
Број на мислења : 11114 Location : Скопје Registration date : 2008-08-12
| Предмет: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Пет Ное 14, 2008 9:12 pm | |
| Осветничка – La Venganza Земја на потекло: Колумбија Година: 2002 Епизоди: 127Синопсис:Голема трагедија пред 25 години ја обвило богатата Елена Фонтана кога и рекле дека нејзината новородена ќерка е мртва. Сепак, сега Елена е зрела жена, уверена дека ја нашла својата среќа со свршеникот Луис Мигел Ариза, млад и згоден човек, татко на мало и нежно девојче. Но, Елена веќе неколку години посетува спиритуални сеанси кај симпатичната преварантка Тобаго Кристмас, која ја уверува дека духовно комуницира со својата ќерка. Сестрата на Елена, Грација е убава, амбициозна, себична и злобна жена, која ја мрази и и завидува на Елена поради тоа што го придобила целото татково внимание со нејзината добродушност. За да и се одмазди, Грација го заведува Луис Мигел на неговата ергенска вечер, но тој не ја познава и не знае во какво сродство е оваа жена со неговата идна сопруга. На денот на венчавката, Грација го уценува Луис Мигел дека ќе и каже на сестра и дека воделе љубов, тоа го слуша Елена, која се разочарува од страшното неверство, добива срцев напад и веднаш умира…Во исто време умира и младата боксерка Валентина Диаз, која е сиромашна, живее со братот и мајката крај плажата, а работи за мафијата на Фернандо Валеруго. Во тој момент душата на Елена се сели во телото на младата боксерка Валентина. Валентина се буди во исто тело, но сега таа е Елена Фонтана. Елена во своето ново помладо тело не може да сфати што се случува, бега од болницата и ја бара Тобаго за да и го објасни тоа. Но, сега Елена во телото на Валентина има само една причина да живее: да се одмазди на својот сопруг и на сопствената сестра поради одвратното неверство. Успева да влезе во сопствената куќа и да се вработи како дадилка на ќерката на Луис Мигел, но мора да биде претпазлива ако сака да си ги оствари намерите. Во куќата на семејството Фонтана, Луис Мигел се вљубува во новата дадилка, што е и дел од планот за одмазда. Така Елена почнува да ја извршува својата одмазда, да води двоен живот, но и да бега од Фернандо Валеруго, кој ја бара за да му ги наплати долговите кога боксувала…Постепено ќе почне да открива и страшни тајни поврзани со нејзиниот татко, моќниот Данило Фонтана кој е во војна со опасниот непријател и мафијаш Фернандо Валеруго. Грација за да му се одмазди на нејзиниот татко поради љубовта и грижата која не и ја пружил, се здружува со Фернандо Валеруго, станува негова љубовница, но и одличен партнер во ковањето планови против целото семејство Фонтана, вклучувајчи ја и Валентина во нив. Семејствата Фонтана и Валеруго ќе започнат страшна меѓусебна војна која ќе трпи и жртви, и бес, но и љубов...Елена во новото тело дознава дека Валентина е всушност ќерката на Елена Фонтана, дека Валеруго и ја одзел кога ја родила и ќе дознае дека дедо на Валентина не е само Данило, туку и Фернандо Валеруго. Новата Елена ќе се трансформира и во Валентина со нејзината душа, но ќе биде и единствена алатка за помирување на закоравено скараните моќници Фонтана и Валеруго… | |
| | | Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Пет Ное 14, 2008 9:24 pm | |
| Не ја гледав серијава, ниту пак знаев што се случува во неа, така да сега дознав. Интересна ми изгледа содржината, да сум знаел дека ја дават тогаш, сигурно би ја гледал | |
| | | LucasScott Модератор
Број на мислења : 4543 Location : Nahuatzen Registration date : 2008-08-13
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Пет Ное 14, 2008 9:34 pm | |
| Добро е што не си ја гледал,мене ми остави кошмари за цел живот како најлоша серија на Спанич | |
| | | solange Топ постер
Број на мислења : 4033 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Пет Ное 14, 2008 9:50 pm | |
| Znam baba mi ja gledase,ali jas ne,a sekogas sakav da ja gledam,mi ja raskazuvase kako mnogu vozbudliva baba mi a posebno ulogata na Cathy koja ubila polovina od glumcite | |
| | | Beauty Супер Модератор
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Саб Ное 15, 2008 1:14 am | |
| Јас не ја гледав серијата затоа што мислам дека истиот термин ја гледав Вистинска љубов, али баба ми ради серијава седеше до полноќ за да гледа реприза, но и јас имав доста работи видено и бев во тек со содржината мене содржината ми беше интересна, научна фантастика, али некако не беше нешто Ок со серијата, некако чудни ликови, многу убиства, нереалности Кати знам дека уби МИЛИОН луѓе, а најлош лик мене ми беше тој Луис Мигел што го глумеше, тотално не си одговараше со Габи | |
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Саб Ное 15, 2008 4:13 am | |
| Баба ти е ЗАКОН, Дани, само тоа можам да го кажам. Сеуште не можам да верувам дека ги гледала Млади Бунтовници | |
| | | solange Топ постер
Број на мислења : 4033 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Саб Ное 15, 2008 10:30 am | |
| A baba mi Angeli go gleda Samo ne go podnesuva onaj Nikolas,grd bil i ne si odgovaral so Sielo Se zgaziv od smeenje koga mi kaza | |
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Саб Ное 15, 2008 2:40 pm | |
| - Bobi напиша:
- Баба ти е ЗАКОН, Дани, само тоа можам да го кажам. Сеуште не можам да верувам дека ги гледала Млади Бунтовници
По моја препорака, Млади бунтовници ја гледаше од половина од првата сезона, и БАБА ми слободно можам да кажам дека од самиот почеток знае да каже која серија чини, која не, за неа отсекогаш постојат само Глобо и Аргентина уште од Антонела како прва аргентинска и од Нова земја како прва бразилска, од тогаш го има тоа мислење за сериите, али гледа и Телемундо и Телевиса, али колкуда има што да се гледа а најсмешно беше што на Скај Нет од 11 ипол вечер се дваше реприза на бразилската Во име на љубовта, а по полноќ - осветничка, и баба ми ја гледаше Во име на љубовта обавезно, али на Осветничка исто обавезно заспиваше | |
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Саб Ное 15, 2008 2:45 pm | |
| | |
| | | Posh Girl Топ постер
Zodiac : Број на мислења : 3132 Birthday : 1990-12-08 Age : 33 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Нед Ное 16, 2008 4:49 pm | |
| I baba mi site serii gi gleda. | |
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Нед Ное 16, 2008 4:54 pm | |
| Баба ми ги гледа од што нема што да прави, али знае да направи разлика која чини, која не, не голта се | |
| | | Damjan Член
Zodiac : Број на мислења : 352 Birthday : 1995-07-31 Age : 29 Location : Скопје Registration date : 2009-05-31
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Сре Jул 01, 2009 1:50 am | |
| Јас оваа серија ја гледв на Скај Нет и многу ми беше убава. Редовно си ја гледавме и со другарка ми. Хахаха | |
| | | Chris Администратор
Zodiac : Број на мислења : 13381 Birthday : 1989-07-29 Age : 35 Location : Скопје Registration date : 2008-02-13
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Сре Jул 01, 2009 2:26 am | |
| | |
| | | viktorija Член
Zodiac : Број на мислења : 291 Birthday : 1992-04-10 Age : 32 Location : Дома! Registration date : 2009-07-17
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Нед Jул 19, 2009 7:49 pm | |
| лелел овие двеве беа знам и во земја на страсти ривалки ... хаха имам слушнато за серијава али ја немам гледано ! | |
| | | STAR Член
Број на мислења : 243 Registration date : 2009-08-13
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Чет Aвг 13, 2009 6:04 pm | |
| Ne ja sledev redovno serijava,a toa sto go vidov ne mi se dopagase. | |
| | | Pitt Топ постер
Број на мислења : 1074 Registration date : 2009-08-21
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Пон Jул 05, 2010 3:52 pm | |
|
Последната промена е направена од Pitt на Пет Aвг 20, 2010 2:51 pm. Мислењето е променето 1 пати | |
| | | aleksandarce Нов Член
Број на мислења : 14 Registration date : 2010-07-20
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 Сре Jул 21, 2010 12:54 am | |
| Serijata e odlicna, a catherine siachoque (grazzia) e neverojatna | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 | |
| |
| | | | LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002 | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот