Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeGEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03 Facebo10Latest imagesБарајРегистрирајте сеВлез

GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03

Go down 
3 posters
АвторПорака
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

Број на мислења : 11114
Registration date : 2008-08-12

GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03 Empty
ПишувањеПредмет: GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03   GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03 I_icon_minitimeСре Окт 08, 2008 9:16 pm

GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03 Product345933jz4

Љубовна одмазда е единствената шпанска теленовела прикажана во нашата земја и тоа на Македонската телевизија. Серијата е од продукцијата на ТВЕ и е римејк на венецуелската серија Дамата на розата и популарната Во туѓа кожа со Кораима Торес.

Љубовна одмазда – Geminis, venganza de amor
Земја на потекло: Шпанија
Година: 2002-2003
Епизоди: 162

Даниел Ферер е млад бизнисмен кој со години е затрупан во море на лаги, каење и чувство на вина, покрај жена која не ја сака, но кон која чувствува одговорност. Во таа депресивна ситуација, ја запознава Клара, весела, импулсивна и страствена девојка. Таа е сиромашна девојка, која заработува како кловн на детски забави на кои ги анимира децата. За Даниел, Клара е целосно различна од сите девојки кои ги запознал во својот живот и поради тоа се вљубува во неа. Иако сиромашната девојка мисли дека бизнисменот е арогантен и со камено срце, наскоро се уверува во спротивното, и сфаќа дека зад таа слика на крут маж, стои всушност човек кој страда, нежен и стабилен од кој се воодушевува и целосно го разбира. Клара безрезервно му се предава, не претпоставувајќи дека тој е женет со Елена. Елена, иако не го сака својот сопруг, не сака ни да го загуби. Елена е убедена дека Даниел е виновен за смртта на нејзините татко и брат, па затоа постојано го обвинува за тоа, му префрла и неговиот живот станува пекол. Огорчена од животот, бесна и злобна, Елена прави се за да го задржи својот сопруг крај себе, дури Даниел ја голта и приказната за наводната бременост на Елена. Октавио е љубовникот на Елена и пријател на Даниел, бескруполозен и неморален маж кој само сака да ужива во парите на Елена, а таа сака само да му се одмаздува на Даниел. Октавио се занимава со нечесни зделки, трговија на дрога и оружје, иако Даниел не ни може да претпостави какви задни работи и намери има неговиот колега. Октавио и поставува и стапица на Клара, која целосно и го менува животот на младата и наивна девојка. Нејзиниот свет се руши кога ќе биде осудена на 5 години затвор поради трговија со дрога, дело кое таа не го сторила. Од затворот Клара успева да излезе преку една несреќа, поради која сите мислат дека е мртва и ја проглсуваат за мртва. Даниел не може да ја преболи смртта на саканата жена за која поверува дека е дел од наркомафијата, но Клара има сосем поинакво гледање сега за Даниел. Таа успева да се врати во животот на Даниел со нов идентитет, а единствената алатка за да се одбрани од непријателите е да постане иста како нив, злобна, бескруполозна и одмаздољубива. Клара верува дека Даниел е виновен затоа што таа завршила во затвор и го изгубила детето, па затоа ја започнува својата љубовна одмазда...

Улоги: Ана Турпин, Мануел Сан Мартин, Исабел Серано, Рафаел Рохас, Мариа Хозе Алфонсо, Елиза Гарсон, Мариа Кости, Пепе Мартин

Последната промена е направена од Beauty на Вто Јан 27, 2009 2:27 am. Мислењето е променето 1 пати
Вратете се на почетокот Go down
LucasScott
Модератор
Модератор
LucasScott

Male Број на мислења : 4543
Registration date : 2008-08-13

ПишувањеПредмет: Re: GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03   GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03 I_icon_minitimeСре Окт 08, 2008 9:27 pm

Серијава е римејк на Cambio de piel(Coraima Tores,прикажана во Скопје 2000 г.) која пак е римејк на Dama de rosa,арно ама јас имав можност да ги погледнам двете венецуелски серии,кои беа подеднакво одлични,али овде во шпанскава се беше дупка,од глума до реализација
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

Број на мислења : 11114
Registration date : 2008-08-12

ПишувањеПредмет: Re: GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03   GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03 I_icon_minitimeСре Окт 08, 2008 9:42 pm

Да ти кажам дека и мене кога ја читав и преведував содржината, ми заличи многу на ВО ТУЃА КОЖА.....................али има и одредени разлики...
плус оваа Љубовна одмазда според мене наликува и на аргентинската АНТОНЕЛА, зашто таа у почетокот работи како кловн........
а понатака со дрогата, затворот, сменетиот идентитет е се исто како Во туѓа кожа........
не ја гледав серијава, немав време, првата епизода само ја видов и не ме привлече....а мене не ми беше фаворит ни Во туѓа кожа, искрено
Posh Girl
Топ постер
Топ постер
Posh Girl

Female Zodiac : Sagittarius Број на мислења : 3132
Birthday : 1990-12-08
Registration date : 2008-08-19

ПишувањеПредмет: Re: GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03   GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03 I_icon_minitimeПет Окт 10, 2008 6:41 pm

Ne sum ja gledala serijava.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03   GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03 I_icon_minitime

GEMINIS, VENGANZA DE AMOR, TVE|2002/03
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1
 Similar topics
-
» LA VENGANZA, Telemundo,RTI|2002
» MONTECRISTO: UN AMOR, UNA VENGANZA, TV Azteca|2006/07
» MONTECRISTO: UN AMOR, UNA VENGANZA|Telefe 2006
» LAS VIAS DEL AMOR, Televisa|2002/03