|
|
| EL DERECHO DE NACER, Televisa|2001 | |
| | Автор | Порака |
---|
Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
| Предмет: EL DERECHO DE NACER, Televisa|2001 Саб Окт 11, 2008 3:24 pm | |
| El Derecho de Nacer - Право на раѓање Број на епизоди: 80 Година на прикажување: 2001 Земја на потекло: МексикоСинопсис:Има многу начини да умреме, но сите имаме право да се родиме. Ова е приказна за Дон Рафел дел Хунко, моќен маж, газда и заводник; на неговата сопруга Клеменсија, која бега од вистината, земајќи дрога; и на ќерките Марија Елена и Матилде, жртви на сопствениот карактер на татка си, кој пред луѓето е столб на општеството, но тајно ги отпушта најниските инстинкти. Приказната започнува кога младата Марија Елена останува бремена од Алфредо Мартинес, страствен играч на коцката, кој бега од градот заради долговите и ја остава неполнолетната девојка бремена. Бесен од случката, нанесена на фамилијата, и гледајќи дека веќе е касно за абортирање, дон Рафаел ја испраќа Марија Елена на ранчот, за таму да го роди бебето. После одлуката на Марија Елена да го даде детето на посвојување, дон Рафаел му наредува на управителот на ранчот да го убие новороденчето. Марија Долорес, верната дадилка на Марија Елена, го спасува малото и бега со него во Мексико Сити. Меѓувремено Бруно, управителот, си ја зема наградата за својата наредба и заминува надвор од градот. Дон Рафаел верува дека детето е мртво, додека пак Марија Елена се посветува целосно на потрагата на своето дете, со помошта на Алдо Дригани. Алдо е длабоко вљубен во Марија Елена и со текот на времето и таа открива дека е вљубена во него. Но Алдо заминува и после неколку години, мислејќи го за мртов, Марија Елена оди во манастир. Кога е на пат да стане калуѓерка, Алдо се враќа. Марија Елена дознава дека таа сеуште го сака и го остава манастирот, да се омажи за него. Со многу саможртви, но и со една голема мајчинска љубов на Марија Долорес, детето Алберто е одгледано и го воспитала како добар маж. Така Алберто станува прекрасен лекар, кој пристигнува полн со надежи во Мерида. Таму ја запознава слатката Исабел Кристина, опасната Анхелика и перверзниот Освалдо Мартинес и мн др ликови, кои ќе се главни играчи во ироничните планови на судбината, која го следела Алберто во минатото, за кое никогаш не дознал. “Правото на раѓање” ни ги покажува најзлобните страсти на луѓето и не тера да помислиме против вистинското значење на тоа неверојатно нешто, наречено живот.
Последната промена е направена од Bobi на Саб Окт 11, 2008 3:44 pm. Мислењето е променето 1 пати | |
| | | Beauty Супер Модератор
Број на мислења : 11114 Location : Скопје Registration date : 2008-08-12
| Предмет: Re: EL DERECHO DE NACER, Televisa|2001 Саб Окт 11, 2008 3:29 pm | |
| имам слушано за оваа теленовела.и сега откако ја прочитав содржинава, сфаќам дека би сакала многу да се дава кај нас, али стара е........јас сакам вакви содржини, хаха, прави теленовели мексикански...... а чим е од постарите значи дека е супер серија само кажете ми кои ликови ги глумат Кате дел Кастиљо и Сауз Лисазо? а оваа серија се има давано на кабловскиве? | |
| | | Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
| Предмет: Re: EL DERECHO DE NACER, Televisa|2001 Саб Окт 11, 2008 3:44 pm | |
| - Beauty напиша:
- имам слушано за оваа теленовела.и сега откако ја прочитав содржинава, сфаќам дека би сакала многу да се дава кај нас, али стара е........јас сакам вакви содржини, хаха, прави теленовели мексикански......
а чим е од постарите значи дека е супер серија само кажете ми кои ликови ги глумат Кате дел Кастиљо и Сауз Лисазо? а оваа серија се има давано на кабловскиве? Кате е Марија Елена, а Саул е Алдо. Инаку оваа мислам на Балканов идеше само на ХРТ, освен на ХРТ, никаде на друго место. | |
| | | Posh Girl Топ постер
Zodiac : Број на мислења : 3132 Birthday : 1990-12-08 Age : 33 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: EL DERECHO DE NACER, Televisa|2001 Саб Окт 11, 2008 3:45 pm | |
| Ne sum ja gledala serijava i prv pat slusam za nea. | |
| | | linola Член
Број на мислења : 161 Registration date : 2008-08-25
| Предмет: Re: EL DERECHO DE NACER, Televisa|2001 Нед Окт 12, 2008 3:37 am | |
| Jas mnogu imam citano za serijava i epten ja falat. | |
| | | LucasScott Модератор
Број на мислења : 4543 Location : Nahuatzen Registration date : 2008-08-13
| Предмет: Re: EL DERECHO DE NACER, Televisa|2001 Нед Окт 12, 2008 2:34 pm | |
| Неодамна ја гледав серијава која е права посластица за оние кои сакаат прави мексички теленовели.Саул и Кејт се одличен пар,а убавото е што она во првиот дел од серијата е заљубена во друг маж,а Саул(Алдо)и е само добар пријател кој и помага во потрагата по својот син.Дури подоцна она ќе сфати дека има чуства за него.Има доста емоционални сцени и одлични актери,јас топло ви ја препорачувам | |
| | | solange Топ постер
Број на мислења : 4033 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: EL DERECHO DE NACER, Televisa|2001 Нед Окт 12, 2008 2:39 pm | |
| Bi sakal da ja gledam,interesna mi izgleda! | |
| | | Posh Girl Топ постер
Zodiac : Број на мислења : 3132 Birthday : 1990-12-08 Age : 33 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: EL DERECHO DE NACER, Televisa|2001 Нед Окт 12, 2008 6:38 pm | |
| "Ima mnogu nacini da umreme no site imame pravo da se rodime". Interesna recenica. | |
| | | Missy Топ постер
Zodiac : Број на мислења : 1186 Birthday : 1989-11-02 Age : 34 Registration date : 2009-07-28
| Предмет: Re: EL DERECHO DE NACER, Televisa|2001 Чет Aвг 20, 2009 12:46 am | |
| Ја гледав серијава на HTV и уште од почеток ми се допадна многу и потоа на сите му ја раскажував за да ја гледаат. Мислам дека е една од најдобрите серии што ги имам гледано и жал ми е што не ја дадоа на некоја Македонска телевија.
Инаку и тука има приказна за заменети бебиња затоа што Алфредо добива уште еден син покрај дедето на Марија Елена и бидејќи двете деца имаа белег мислам во форма на детелина беше Алфредо ќе и каже на Марија Елена дека другото дето е нејзин син а не Алберто меѓутоа подоцна ќе се открие како и во сите теленовели | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: EL DERECHO DE NACER, Televisa|2001 | |
| |
| | | | EL DERECHO DE NACER, Televisa|2001 | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|