Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeSIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001 Facebo10Latest imagesБарајРегистрирајте сеВлез

SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001

Go down 
4 posters
АвторПорака
Bobi
Супер Модератор
Супер Модератор
Bobi

Male Zodiac : Pisces Број на мислења : 11860
Birthday : 1987-02-20
Registration date : 2008-08-11

SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001 Empty
ПишувањеПредмет: SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001   SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001 I_icon_minitimeПон Јун 29, 2009 12:31 am

SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001 SinPecadoConcebido

Sin Pecado Concebido - Љубов без гревови

Период на емитување: 28 мај 2001 - 28 септември 2001
Број на епизоди: 90

Синопсис:

Ова е приказна за љубовта помеѓу Адриан и Мариана, двајца млади кои треба да доживеат многу настани за да можат да бидат заедно.

Адриан е син на Клаудио и Ампаро, сопственици на фабриката за парфеми на ранчот „Ла Енкантада“, каде Мариана живеела од сосем мала под заштита на својата кума Ампаро. Но, непријатниот инцидент кога нејзината мајка умира ја тера да замине во интернат. Во интернатот, Мариана се запознава со мајка Анхелес и сестра Ховита, кои заедно со отец Гонсало стануваат нејзините духовни советници, поради тоа што Мариана планира да стане калуѓерка. Таму Мариана е предадена на католичката религија. По пет години, умира нејзиниот татко и таа е принудена да се врати на ранчот, за да се грижи за своите браќа и сестри. Тогаш Мариана повторно го среќава Адриан, кој само што се враќа од неговото студирање во Чикаго. И двајцата дознаваа дека нивната младешка љубов е сé уште жива, но тој е свршен за самозаљубената Ракел, која за ништо на свет не мисли да испушти таков богат свршеник. Мариана е принудена да ги слуша обвиненијата на својот брат, Кастуло, кој ја обвинува за смртта на татко им. Но кога дознава за вистинската причина за неочекуваното заминување на Мариана, тој решава да се одмазди.

Животот на семејството Мартоел е исполнет со сериозни проблеми. Емилиано, братот на Клаудио, секогаш не го поднесувал и е спремен на сé за да го уништи Клаудио и неговата фабрика. А Клаудио, од своја страна, започнува љубовна врска со убавата манекенка Монсерат, која полудува за него. Кога Анпаро дознава за измамата на својот сопруг, настојува за развод и решава да го смени од местото во фабриката. Адриан ја моли Монсерат да го остави Клаудио поради големата љубов кон него и да не му го нарушува животот и добростоечката репутација. Кога Клаудио дознава за тој разговор, го променува наследството и не му остава ништо на Адриан.

Адриан решава да ја остави Ракел поради Мариана, а Мариана е спремна на сé, за да не го навреди Адриан, дури и да ја пожртвува својата среќа. Алчноста и амбицијата ја заплашуваат нивната љубов без гревови.

Вратете се на почетокот Go down
LucasScott
Модератор
Модератор
LucasScott

Male Број на мислења : 4543
Registration date : 2008-08-13

ПишувањеПредмет: Re: SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001   SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001 I_icon_minitimeПон Јун 29, 2009 12:33 am

ОООООО, преубава новела. Ја обожавав кога одеше на НОВА и не пропуштив ни епизода. Зимава пак си ја репризирав на ДВД. Една од најреалните и најтопли теленовели на Телевиса.
Bobi
Супер Модератор
Супер Модератор
Bobi

Male Zodiac : Pisces Број на мислења : 11860
Birthday : 1987-02-20
Registration date : 2008-08-11

ПишувањеПредмет: Re: SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001   SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001 I_icon_minitimeПон Јун 29, 2009 12:35 am

Јас тогаш немав НОВА, what a shit SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001 665558

А поранешните новели на Кастро навистина изгледаат прекрасно, штета што само Руби и Малиот град Инферно ми се гледани SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001 165556
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

Број на мислења : 11114
Registration date : 2008-08-12

ПишувањеПредмет: Re: SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001   SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001 I_icon_minitimeПон Јун 29, 2009 1:19 am

Е, јас немав Нова тогаш, али кај баба ми имам гледано нешто од серијава и ова е серијата која многу сакав и кај нас да дојде, затоа што од виденото имаше неверојатни заплети, љубов, омраза, после некое бебе му местеа на овој Карлос Понче што го глуми, мислам дека исто и Маргрита магања глумеше во серијава.
Значи од Кастро е серијава?
На времето на Нова одеа многу новели, и тоа со репризи во текот на денот, оваа мислам дека е една од поубавите на Нова што има одено
STAR
Член
Член
STAR

Број на мислења : 243
Registration date : 2009-08-13

ПишувањеПредмет: Re: SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001   SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001 I_icon_minitimeЧет Aвг 13, 2009 5:01 am

Serijava ja gledav od sredina zatoa sto togas staviv kablovska.Mi bese mnogu interesna.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001   SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001 I_icon_minitime

SIN PECADO CONCEBIDO, Televisa|2001
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1
 Similar topics
-
» AMARTE ES MI PECADO, Televisa|2004
» SALOME, Televisa|2001/02
» EL MANANTIAL, Televisa|2001
» LA INTRUSA, Televisa|2001