Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeLA MENTIRA, Televisa|1998 Facebo10Latest imagesБарајРегистрирајте сеВлез

LA MENTIRA, Televisa|1998

Go down 
5 posters
АвторПорака
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

Број на мислења : 11114
Registration date : 2008-08-12

LA MENTIRA, Televisa|1998 Empty
ПишувањеПредмет: LA MENTIRA, Televisa|1998   LA MENTIRA, Televisa|1998 I_icon_minitimeСаб Мај 02, 2009 10:33 pm

LA MENTIRA, Televisa|1998 Fotoportada

Лага е популарна мексиканска серија продуцирана од Carlos Sotomayor во 1998 година за ТВ куќата Телевиса. Оригиналната приказна е на Каридад Браво Адамс, а насловната нумера "Me Voy a Quitar de En Medio" ја исполнува Vicente Fernández. Оваа серија е римејк на сериите La mentira (1965) и El amor nunca muere (1982), а нова верзија е направена и од страна на Телемундо во 2008 година. Во серијата "El amor nunca muere", Едуардо Јањез го толкувал оикот кој во ЛАГА го толкува Серхио Басањез. Слична коинциденција со овие двајца актери има и со исти ликови кои соодветно биле глумени од Серхио и Едуардо во "Кога ќе бидеш моја" и
"Опиени од љубов". Во оригиналната првична приказна, дејството се одвива во амазонските шуми во Бразил, но поради потребите на снимањето, дејството тука се довива во модерно Мексико.

ЛАГА - LA MENTIRA
Година на прикажување во Мексико: 1998
Епизоди: 100

Деметрио Азунсоло доаѓа од Европа кога дознава дека неговиот полубрат Рикардо Платас се самоубил поради вина на некоја жена која го оставила затоа што немал пари. Деметрио решава да ја најде таа жена и да и се одмазди за смртта на брат му, но единствена траги кои ги има е дека името на жената започнува на буквата В и дека брат му ја запознал на хациендата на семејството Фернандез Негрет. Започнува сопствена истрага, постепено ги сложува коцкичките и така доаѓа до семејството Фернандез Негрет, каде неговиот полубрат работел пред неколку години.. Деметрио се претставува како пријател на Хуан Фернандез Негрет и така доаѓа во куќата на тоа богато и моќно мексиканско семејство. Така дознава дека таму живеат две девојки Вероника и Вирхинија, посвоени ќерки на дон Теодоро и доња Сара Фернандез Негрет, кои имаат само едно биолошко дете - синот Хуан кој студира во Европа, како чиј пријател се претставува Деметрио.
Вероника и Вирхинија се доста различни девојки; Вероника е динамична, но добра, а вистинскиот виновник за смртта на братот на Деметрио е всушност Вирхинија, зад чие ангелско лице се крие амбициозна, пакосна и препредена девојка која всушност го напуштила Рикардо откако дознала дека богатиот Хуан се враќа од Европа. Откако ќе се врати од Европа, Вирхинија се надева дека Хуан ќе се ожени со неа, но тој всушност е вљубен во Вероника. За да ја уништи Вероника и да и ги расипе плановите со Хуан, Вирхинија им кажува на Хуан и Деметрио дека Вероника си играла со срцето на Рикардо Платас и го напуштила, по што тој се самоубил.
Деметрио ќе започне истрага за минатото на двете девојки и ќе се посомнева во зборовите на Вирхинија дека виновникот е Вероника, за која верува дека имала многу мажи во минатото кои ги оставала и затоа прави совршен план за одмазда. Ја заведува Вероника со цел таа да се вљуби во него, се жени со неа и ја носи на својата хациенда каде животот ќе и го направи пекол. Меѓутоа компликациите настануваат откако Деметрио ќе сфати дека е вљубен во жената за која верува дека е виновникот за смртта на неговиот брат и на која сака сигурно да и се одмазди. Деметрио попушта пред љубовните дилеми и се впушта во авантура со Вероника, доживувајќи страстни и незаборавни романтични моменти. Полека сфаќа дека Вероника не е и не може да биде цел на неговата одмазда, туку тоа е другата девојка на тоа семејство, која го наведе да поверува во една ужасна лага.

Улоги: Kate del Castillo, Guy Ecker, Karla Álvarez, Sergio Basañez, Luis Gatica, Rosa María Bianchi,
Salvador Pineda, Carlos Cámara, Silvia Mariscal, Eugenia Avendaño
Вратете се на почетокот Go down
Bobi
Супер Модератор
Супер Модератор
Bobi

Male Zodiac : Pisces Број на мислења : 11860
Birthday : 1987-02-20
Registration date : 2008-08-11

ПишувањеПредмет: Re: LA MENTIRA, Televisa|1998   LA MENTIRA, Televisa|1998 I_icon_minitimeНед Мај 03, 2009 12:57 am

Содржинава ја знам по El Juramento, иста е... но секако можам да замислам колку подобра верзија е оваа него ли Телемундовата, звучи интересно а немам ништо гледано, имам слушано позитивни коментари.
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

ПишувањеПредмет: Re: LA MENTIRA, Televisa|1998   LA MENTIRA, Televisa|1998 I_icon_minitimeНед Мај 03, 2009 1:16 am

И јас имам слушано преубави зборови за серијава, има одено на Балаканов, требаше и кај нас. Многу јасно дека е подобра од Телемундовиот римејк, серијава е баш клаиска, од 1998 година, една од најплодните години за Телевиса за најубави серии.
Слушнав дека Кате и Гај биле доста слатки како пар, иако јас не можам да ги замсилам, и двајцата ми се ОК како актери, но не се убави.
Серијава имала голем успех секаде каде се прикажувала
La Hiena
Баниран
Баниран
La Hiena

Male Број на мислења : 50
Registration date : 2009-06-22

ПишувањеПредмет: Re: LA MENTIRA, Televisa|1998   LA MENTIRA, Televisa|1998 I_icon_minitimeСре Јун 24, 2009 3:00 am

Telemundo bas nekako loso ja obraboti ovaa ubava telenovela!!!! Od moite vremijna!!!
http://www.lucero.com.mx
LucasScott
Модератор
Модератор
LucasScott

Male Број на мислења : 4543
Registration date : 2008-08-13

ПишувањеПредмет: Re: LA MENTIRA, Televisa|1998   LA MENTIRA, Televisa|1998 I_icon_minitimeПет Jул 03, 2009 12:28 am

Се ставив на гледање на серијава пред некојси три дена и веќе изгледав 10 продолженија. Ова е толку вредно за гледање, што секој љубител на теленовели мора да ја погледне. Генијална актерска екипа, Кејт и Гај како Веро и Деметрио Асунсоло LA MENTIRA, Televisa|1998 722953 пука екранот од хемијата и флуидот помеѓу двајцата. Кејт како Вероника е атипична хероина, своеглава, умна, нема плачење, бунтовна, се облекува "кајнд а фрики", не се моли на девица, кажува што мисли, се опива како маж LA MENTIRA, Televisa|1998 24632 Јас не можам да ги сопрам воодушевувањата од серијава, ради која на кратко ги прекинав Љубовни врски и Da Cor do pecado, ама ова е нешто што не можеш да го оставиш. Вирхинија е несекојдневна негативка, со carita de angel и душа на демон. Јас бегам да гледам.
10 go
90 left LA MENTIRA, Televisa|1998 272416

La Mentira LA MENTIRA, Televisa|1998 722953
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

ПишувањеПредмет: Re: LA MENTIRA, Televisa|1998   LA MENTIRA, Televisa|1998 I_icon_minitimeПет Jул 03, 2009 12:34 am

Јовица, зар толку ти се присвиѓа серијава? Види, и на потписи, на аватри си ја ставил LA MENTIRA, Televisa|1998 24632 LA MENTIRA, Televisa|1998 24632 LA MENTIRA, Televisa|1998 24632 Знам дека оваа серија е ремек дело, многумина го кажуваат тоа, мислам на ХРТ дека се давала пред околу 10 години и дека многу беа задоволни едни комшии тогаш од серијава.
Али некако ме чуди, хемија меѓу Гај и Кејт LA MENTIRA, Televisa|1998 77841 Али искрено мислам дека не ме влечат стари серии да гледма, без разлика колку да се генијални
Pitt
Топ постер
Топ постер

Male Број на мислења : 1074
Registration date : 2009-08-21

ПишувањеПредмет: Re: LA MENTIRA, Televisa|1998   LA MENTIRA, Televisa|1998 I_icon_minitimeНед Aвг 23, 2009 2:19 pm

Одлична тв новела,проследена со хемијата која владееше помеѓу протагонистите.Верната публика го потврди тоа,и благодарение на истата,овој пар беше прогласен за најдобар,па протагонистите добија можност да работат заедно на еден поинаков проект-web novela.
Bobi
Супер Модератор
Супер Модератор
Bobi

Male Zodiac : Pisces Број на мислења : 11860
Birthday : 1987-02-20
Registration date : 2008-08-11

ПишувањеПредмет: Re: LA MENTIRA, Televisa|1998   LA MENTIRA, Televisa|1998 I_icon_minitimeПон Фед 08, 2010 6:52 pm

Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: LA MENTIRA, Televisa|1998   LA MENTIRA, Televisa|1998 I_icon_minitime

LA MENTIRA, Televisa|1998
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1
 Similar topics
-
» LA USURPADORA, Televisa|1998
» ANGELA, Televisa|1998
» VIVO POR ELENA, Televisa|1998
» EL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998
» EL PRIVILEGIO DE AMAR, Televisa|1998/9