Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeEL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998 Facebo10Latest imagesБарајРегистрирајте сеВлез

EL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998

Go down 
2 posters
АвторПорака
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

Број на мислења : 11114
Registration date : 2008-08-12

EL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998 Empty
ПишувањеПредмет: EL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998   EL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998 I_icon_minitimeСаб Мај 02, 2009 3:40 pm

EL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998 Fotoportadal

Дневникот на Даниела е детска семејна теленовела, која го раскажува животот на едно десетгодишно девојче и нејзиното друштво. Појавувањето на ликот на Даниела како спин оф е во претходната Телевисина серија "Gotita de amor", а исто така последната епизода на оваа серија е прикажувана комплетно во живо.
Насловната нумера "El Diario de Daniela" ја изведува главната хероина Даниела Лухан.

ДНЕВНИКОТ НА ДАНИЕЛА - ЕL DIARIO DE DANIELA
Година на прикажување во Мексико: 1998
Епизоди: 100

Даниела Монрој е 10-годишно девојче која е слатка, мила, убавка и љубопитна. Живее со татко и и сестра и, а нејзината мајка е убиена. Даниела има голема фантазија и најдобриот пријател е нејзиниот дневник, во кој ги искажува сите свои мисли, чувства, желби, надежи, копнежи, илузии, тајни и сомнежи. Нејзниниот татко Енрике е сопственик на театар каде Даниела се дружи со своите другарчиња и го живее најнаивниот и највеселиот период од својот живот. Мартин е другарче на Даниела, нејзиниот прв "дечко" чија животна сторија е доста тажна. Тој живее со мајка му и очувот кој го малтретира, па сето тоа Даниела го опишува во нејзиниот дневник.
Наизглед, животот на Даниела е доста едноставен и убав, се додека не се појави злобната бескруполозна девојка Елена. Таа е опсесивно вљубена во таткото на Даниела, Енрике и ќе се обидува да ја одземе љубовта која Енрике ја има кон малата ќеркичка Даниела.

Улоги: Даниела Лухан, Летисија Калдерон, Јоланда Вентура, Анахи, Моника Санчез, Мартин Рика,
Гаспар Хенајн, Марсело Букет, Хектор Хернандез
Вратете се на почетокот Go down
Bobi
Супер Модератор
Супер Модератор
Bobi

Male Zodiac : Pisces Број на мислења : 11860
Birthday : 1987-02-20
Registration date : 2008-08-11

ПишувањеПредмет: Re: EL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998   EL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998 I_icon_minitimeНед Мај 03, 2009 12:54 am

Порано Телевиса снимала многу вакви детски серии, сега тие се се‘ поретко. Сепак не сум гледал ниту една од тие, така да не знам ни какви се, но звучат интересно секако...
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

Број на мислења : 11114
Registration date : 2008-08-12

ПишувањеПредмет: Re: EL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998   EL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998 I_icon_minitimeСре Мај 06, 2009 11:35 pm

Јас не би сакала да гледам вакви серии, иако морам да кажам дека овие т.н. детски серии се повеќе фамилијарни драми со сплетки, љубов и омраза, но и со детски елементи, секако. Јас на пример ја имам малце гледано Carita de angel, која се даваше порано на охридска телевизија (на одмор ја загледував) и имаше и возрасни ликови и деца. Воглавно не ми се допадна ни тогаш делот со децата, имаше и некоја вила, магично стапче, така да не ме интересираат вакви серии, а мислам дека и Телевиса веќе не ги прави, се префрли на глупи хумористични.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: EL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998   EL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998 I_icon_minitime

EL DIARIO DE DANIELA, Televisa|1998
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1
 Similar topics
-
» LA USURPADORA, Televisa|1998
» LA MENTIRA, Televisa|1998
» ANGELA, Televisa|1998
» VIVO POR ELENA, Televisa|1998
» EL PRIVILEGIO DE AMAR, Televisa|1998/9