Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
Предмет: ANGELA, Televisa|1998 Нед Мар 08, 2009 2:55 pm
Angela - Анхела Број на епизоди: 74 Година на прикажување: 1998 Земја на потекло: Мексико
Синопсис:
Анхела е убава млада учителка, со сладок, но тврд карактер. Нејзин единствен жив роднина е мајка и Делија, болна и огорчена жена. На нејзината смртна постела, Делија ја тера Анхела да се заколне, дека ќе се справи во животот, и со последните сили ја проколнува Емилија Сантијана, жената, која го превзела татко и на Анхела од неа. Откако и го слуша името, Анхела се колне, со ладна решителност, дека нема да застане додека не ја најде таа жена и не ја натера да плати за тоа, што и го нарушила животот на мајка и. Емилија Сантијана живее во градот Сан Мигел де Ајенде, каде врти успешен бизнис со сребро. Таа е сопственичка на рудник и фабрика. Еден ден Анхела пристигнува во компанијата на Емилија, барајќи работа. Јоланда Ривас, десната рака на Емилија, се сожалува на слаткото и срамежливо мало девојче и ја убедива шефицата да ја вработи. Малку по малку, таа добива доверба кај неа. Анхела е убедена во правото и ја користи убавината и карактерот во бизнисот, да и го уништи светот на Емилија. Само еден човек не може да и се изнагледа на нејзината убавина и невиност. Тоа е Мариано Баутиста, млад инжинер кој работи во рудникот. Анхела се обидува да не привлекува внимание кон Мариано, но накрај дознава дека вистински го сака. И за прв пат во животот и изгледа дека среќата е постигната, кога и Мариано и признава дека се вљубил во неа. Но клетвата, која ја дала на гробот на својата мајка, ја врзила кон судбината, и сега Анхела е безсилна да го прекине бранот од уништување и страдање, кое таа го потврдила.
Број на мислења : 11114 Location : Скопје Registration date : 2008-08-12
Предмет: Re: ANGELA, Televisa|1998 Нед Мар 08, 2009 3:07 pm
Серијата по ентрадата потсетува на серии од типот на Маријана, Росалинда и посебно на Маријана ради рудникот, главната Ангелика Ривера која многу ме нервира како главна хероина. Не ми е нешто којзнае колку привлечна серијава пред се ради главната глумица и други некои кои се појавуваат во ентрадата, али од друга страна ме влече ради Солер и Андере. Плус има и малку епизоди, така да ако ја дваа кај нас тоа време, сигурно би ја гледале
solange Топ постер
Број на мислења : 4033 Registration date : 2008-08-19
Предмет: Re: ANGELA, Televisa|1998 Нед Мар 08, 2009 4:49 pm
Ubava mi e entradava
LucasScott Модератор
Број на мислења : 4543 Location : Nahuatzen Registration date : 2008-08-13
Предмет: Re: ANGELA, Televisa|1998 Нед Мар 08, 2009 4:54 pm
Серијава сега ја симнувам и ќе ја гледам по El vuelo de aquila
gaby Успешен Член
Број на мислења : 861 Location : Скопје Registration date : 2008-08-30
Предмет: Re: ANGELA, Televisa|1998 Вто Мар 10, 2009 3:40 pm
Леле колку многу стари серии има за симнување. Ех да имав неограничен интернет .
solange Топ постер
Број на мислења : 4033 Registration date : 2008-08-19
Предмет: Re: ANGELA, Televisa|1998 Вто Мар 10, 2009 10:24 pm
gaby напиша:
Леле колку многу стари серии има за симнување. Ех да имав неограничен интернет .
Eh i jas da imav A za serijava ako bi ja davale i sega so zadovolstvo bi ja gledal
LucasScott Модератор
Број на мислења : 4543 Location : Nahuatzen Registration date : 2008-08-13
Новелата почнува со Анхела, млада учителка која не е посакувана во школото поради бурниот живот на мајка и. Живее со слугинка и болната макја (Ана Мартин) која ја чува како во четири ѕида, не и дозволува да излегува, да има момче... Низ градчето се зборува дека мајка и на Анхела го убила Мигел (поранешното момче на Анхела), бидејки е огорчена кон машкиот род (по ова сфатив дека таткото на Анхела ја оставил за друга жена). Анхела има тајна врска со Хулијан (Хари Гејтнер), кој е риболовец и лудо заљубен во неа. Другарката на Анхела, Химена (Пати Навидад) исто е луда по Хулијан, но овој не ја рецка, иако таа буквално му се става во кревет. Првата епизода завршува како мајката на Анхела ги здогледува Хулијан и Химена заедно.
Сдејки по шпицата уште не е започната главното дејство, бидејки уште не е појавен ни Хуан Солер, ни останатите. Прочитав дека по смртта на мајка и, Анхела ќе се исели од градчето и ќе замине во некој рударски крај и таму започнува интересното.
По изгледани пилоти на осум теленовели, зелено светло за понатамошно гледање доби оваа серија и La Casa en la Playa. Прво ќе ја гледам Куќата, па Анхела.
Листа на новели кои не поминаа кај мене во избор за серија за гледање (да, знзам досадно ми е па се замарам со глупости ):
La Antocha encendida Amantes de luna llena Por un beso Vivo Por Elena Asi son ellas Asi son ellas Rencor apasionado
Adolfo Успешен Член
Број на мислења : 830 Registration date : 2008-08-14
Да, таа глумица е, Гавиота потоа ја глумеше. Не ми се допаѓа глумицата. Јас би гледала стари серии, се надевам дека ќе се одлучам да симнувам некоја. Старите мексикански, колумбиски и венецулекси најмногу ме влечат.
Chris Администратор
Zodiac : Број на мислења : 13381 Birthday : 1989-07-29 Age : 35 Location : Скопје Registration date : 2008-02-13