Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeCATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 Facebo10Latest imagesБарајРегистрирајте сеВлез

CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999

Go down 
+2
Posh Girl
Beauty
6 posters
АвторПорака
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

Број на мислења : 11114
Registration date : 2008-08-12

CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 Empty
ПишувањеПредмет: CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999   CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 I_icon_minitimeСаб Апр 18, 2009 1:27 pm

CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 Mystery

Каталина и Себастијан е романтична мексиканска теленовела, снимена од продукцијата на Ацтека. Според многу критичари серијата е добра само во почетокот кога наликува на романтична комедија, а потоа се трансформира во една од најдосадните теленовели. Музиката во серијата ја интерпретираат Рики Мартин и Ана Габриел.

КАТАЛИНА И СЕБАСТИЈАН - CATALINA Y SEBASTIAN
Година на прикажување: 1999
Епизоди: 120

Семејството Негрет се наоѓа на дното на својата финансиска пропаст поради тоа што дон Густаво Негрет ги изгубил сите семејни пари. Неговата сопруга не може да се помири со тоа и со фактот дека и е нарушен угледот во општествените кругови, па затоа ја тера својата најстара ќерка Каталина да се омажи за згоден и богат дечко како што е Себастијан. Каталина не го сака Себастијан, затоа што има дечко Едуардо, но откако ќе дознае дека Едуардо ја изневерил затоа што е веќе сиромашна, очајно решава да ја исполни желбата на родителите и да се омажи за богатиот ранчер Себастијан.
Каталина се мажи со Себастијан кој се заљубува во неа. Семејството Негрет ќе дојде на имотот на Себастијан и ќе се изненадат кога ќе дознаат дека тој не е сопственик на тоа пространство, туку обичен работник. Меѓутоа таа лага ја има смислено самиот Себастијан со цел да види дали Каталина се мажи со него од љубов или поради парите. Себастијан дознава за вистинските намери на Негрет и решава да и се одмазди на Каталина така што нема да и дава развод и ќе ја натера да живее во сиромашна колиба на имотот како негова жена, жена на обичен работник. Со тек на време, Каталина се вљубува во својот сопруг и дознава за неговата измама дека е сиромашен, но веќе е доцна за остварување на нивната љубов, затоа што Себастијан е тој што сега сака развод, иако е лудо вљубен во неговата Каталина. Каталина се обидува да му ја докаже својата љубов и верност, но меѓу брачниот пар застанува Адела која е вљубена во Себастијан и сака да го раздели од сопругата. Работите дополнително ги комлицира Кармело, кој се смета за син на дон Лупе, таткото на Себастијан. Затоа Кармело сака да го задржи целото семејно богатство, ранчот и парите, па Себастијан ќе мора да се бори за да го поврати тоа што е негово. Но Кармело е спремен да му го врати ранчот под еден услов: ако Себастијан му ја препушти Каталина. Дали Себастијан ќе и се одмазди на Каталина така што ќе ја препушти во рацете на злобниот Кармело или љубовта која ја чувствува кон неа е посилна од таква одлука?

Улоги: Силвија Наваро, Серхио Басањез, Серхио Клајнер, Клаудиа Ислас, Алберто Мајагоитиа, Хорхе Луис Пила, Мариа Ребека, Кристијан Каталди, Фидел Карида

Вратете се на почетокот Go down
Posh Girl
Топ постер
Топ постер
Posh Girl

Female Zodiac : Sagittarius Број на мислења : 3132
Birthday : 1990-12-08
Registration date : 2008-08-19

ПишувањеПредмет: Re: CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999   CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 I_icon_minitimeСаб Апр 18, 2009 6:51 pm

Pak ovie se partneri?? Dali ovie dvajca imaat snimeno serija vo koja ne se partneri? Ama n veke!
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

ПишувањеПредмет: Re: CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999   CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 I_icon_minitimeСаб Апр 18, 2009 7:23 pm

CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 24632 CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 24632 CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 24632 Па Кога ќе бидеш моја, Наследничка и... оваа. Само во овие три се партнери како што знам. CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 24632
Иначе серијава воопшто не ме влече, мислам дека во Србија се има давано
solange
Топ постер
Топ постер
solange

Male Број на мислења : 4033
Registration date : 2008-08-19

ПишувањеПредмет: Re: CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999   CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 I_icon_minitimeНед Апр 19, 2009 1:56 am

Odvratni mi se.
dijanape
Топ постер
Топ постер
dijanape

Female Zodiac : Virgo Број на мислења : 1184
Registration date : 2008-12-21

ПишувањеПредмет: Re: CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999   CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 I_icon_minitimeНед Апр 19, 2009 4:17 am

Овие двајца изгледа се неразделни.
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

ПишувањеПредмет: Re: CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999   CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 I_icon_minitimeНед Апр 19, 2009 2:21 pm

Силвија е одлична глумица, може имаше лоша уклога во Кога ќе бидеш моја, али во Сомнеж и Монтекристо е одлична, одлично глуми. А Серхио Басањез не го сакам ни јас, во ниедна серија не ми е добар, а најодвратен ми беше во Марисол
Missy
Топ постер
Топ постер
Missy

Female Zodiac : Scorpio Број на мислења : 1186
Birthday : 1989-11-02
Registration date : 2009-07-28

ПишувањеПредмет: Re: CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999   CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 I_icon_minitimeСре Мај 26, 2010 12:08 am

На кабловска уклучи ја некоја босанска програма и серијава игра на неа
Chris
Администратор
Администратор
Chris

Male Zodiac : Leo Број на мислења : 13381
Birthday : 1989-07-29
Registration date : 2008-02-13

ПишувањеПредмет: Re: CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999   CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 I_icon_minitimeСре Мај 26, 2010 12:19 am

Ау одвратно, најгадните глумци секаде заедно... Колку ми е смешно кога ќе ја видам Силвија во Телевиса, делува така недораснато за тоа место...
http://forum.tvpaket.com.mk
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999   CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999 I_icon_minitime

CATALINA Y SEBASTIAN, TV Azteca|1999
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1
 Similar topics
-
» EL CANDIDATO, TV Azteca|1999
» MAREA BRAVA, TV Azteca|1999
» AMORES... QUERER CON ALEVOSIA, Azteca|1999
» Sebastian Rulli