Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
Предмет: AMOR DE NADIE, Televisa|1990/1 Нед Мар 15, 2009 3:44 pm
Теленовела на Карла Естрада.
Amor de Nadie - Ничија љубов Број на епизоди: 199 Земја на потекло: Мексико Година на прикажување: 1990/1
Синопсис:
Една приказна, која докажува дека вистинската љубов може да биде одложена, но секогаш доаѓа.
Софија е борбена жена. Се родила во мало рударско село. После инцидентот со својот брат Пабло, таа решава да се омажи за најбогатиот маж во селото, за да ги осигура парите за лечењето на својот сакан брат. Освен тоа, неа ја разделуваат од големата љубов, Едмундо, а мајка и, Сокоро, се однесува лошо со неа. И покрај тоа, таа не ги губи своите соништа. Софија оди во главниот град, каде се обидува да започне нов живот. Започнува да работи како модел. Но се сретнува со својот најголем непријател – Вера. Таа се вљубува во Гиљермо. Наскоро после тоа се женат, но него му откриваат жестока дијагноза – болен е од СИДА. Освен тоа, Раул, братот на Гиљермо, и го прави животот горчлив откако ја злоупотребува и Софија раѓа дете од него. Гиљермо и простува на својата сопруга и го одгледува детето како свое. После неговата смрт, Раул го превзема детето.
Откако е во мизерија, Софија решава да се врати кон својата стара професија – модел. Таа добива работа во Европа. Тогаш во животот на Софија влегува еден шпанец, кој по вина на Хилда, исто така умира. Но мажот од нејзините соништа испаѓа Луис, кого долго време го сметала за мртов. Тој се враќа за да и покаже што означува вистинската љубов.
Софија ја добива грижата од своите пријатели, секој од нив има различна судбина.
Улоги: Лусија Мендес, Сусана Александер, Фернандо Алиенте, Луис Аркасар, Серхио Басањес, Росенда Бернал, Освалдо Риос и др.
Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
Предмет: Re: AMOR DE NADIE, Televisa|1990/1 Нед Мар 15, 2009 3:45 pm
Ентрада и дел од првата епизода:
Beauty Супер Модератор
Број на мислења : 11114 Location : Скопје Registration date : 2008-08-12
Предмет: Re: AMOR DE NADIE, Televisa|1990/1 Нед Мар 15, 2009 3:55 pm
Не ми е разбирлив баш синопсисот, која е Хилда, Едмундо, Луис, не ми е ништо јасно, али сепак сметам дека одлична била серијава со оглед на тоа што е од постара продукција на Карла
Bobi Супер Модератор
Предмет: Re: AMOR DE NADIE, Televisa|1990/1 Нед Мар 15, 2009 3:56 pm
Beauty напиша:
Не ми е разбирлив баш синопсисот, која е Хилда, Едмундо, Луис, не ми е ништо јасно, али сепак сметам дека одлична била серијава со оглед на тоа што е од постара продукција на Карла
Јас само преведувам од други јазици, е сеа кои се тиа, појма неам