|
|
| LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 | |
|
+16InferioR Adolfo dafina dijan4e nin4e Bayron gaby nightspy LucasScott Chris solange Posh Girl Игор Beauty dani Bobi 20 posters | |
Автор | Порака |
---|
Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
| Предмет: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Вто Aвг 12, 2008 2:43 pm | |
| Предавство е колумбиска историска теленовела која зборува за љубовта во едно одамна завршено време, за љубовните препреки од страна на смртта и зависта, а сето тоа е доловено на топол, интересен и на моменти хумористичен начин. Серијата во САД со прикажување започна на 29 јануари 2008 во ударниот термин заменувајќи ја теленовелата "Семето на љубовта". Во главните улоги се појавуваат Дана Гарсија и Марио Симаро, нам добропознати како пар и од мегапопуларната "Скриени страсти". Насловната песна «Que no me frene una razón» ја изведуваат Salvatore Casandro y Paola Vargas. Oваа епска приказна е напишана по книгата "Квалаерот од Раузан", а претставува и римејк на познатата колумбиска морничава серија "Раузан". ПРЕДАВСТВО - LA TRAICIONЗемја на потекло: САД/Колумбија Година: 2007/8 Епизоди: 107Ова е прекрасна преказна, која се развива со времето, во кое двојните стандарти, представата за луѓето и тајните имале важни значења. Тука ќе биде водена битка помеѓу доброто и лошото, љубовта и омразата и најмногу помеѓу верноста и предавството. Хуго де Медина е еден од нај-атрактивните мажи во околината, освен тоа е милионер, но крие голема тајна: болен е од каталепсија, наследена од неговиот татко. Bo некои моменти изгледа чуден и е мислен за женкар, кој ги поминува ноќите со жени и ги остава. Се се променува, кога Хуго ја запознава убавата Соледад де Обрегон, чиста и нежна девојка, верница во вистинската љубов, бунтовна и смела. Таа средба е почетокот на нешто ново, нешто убаво и непознато до тој момент за двајцата. Хуго е обвинет и предизвикан во дуел од Артуро де Линарес, братот на Беатрис, која е опседната од господин де Медина. И покрај тоа брат и сака да му се домазди на Хуго не толку заради сестра си, колку заради омразата и завистта, која ја чувствува кон него... Алсидес е брат-близнак на Хуго и негова полна противположба, негов ѓавол, најмногу, бидејќи секогаш бил во неговата сенка, родителите повеќе го сакале Хуго, освен тоа тој ја одзема жената, која Алсидес отсекогаш ја сакал, Соледад. После многу пресметки како обвинение за изнасилувањето на Беатрис кон Хуго, интиригите на брат му и на Артуро, двајцата вљубени не сакат да се разделат еден од друг. Мајката на Соледад, Естер, наполно е против нивната свадба, бидејќи никогаш не ги сакала избраниците на нејзината ќерка, а го бранела Алсидес. Но доаѓа моментот, во кој се таа треба да се приклучи, бидејќи семејството Обрегон должи голема сума пари на злобниот Манрике, кои ги притиснува. На денот на свадбата Хуго не се појавува, Соледад е изнервирана, оди да го бара и го наоѓа. Но го наоѓа беспомошното тело, и докторот му соопштува на сите, дека Хуго де Медина е мртов. Тоа всушност не е така, тоа е пристап на болеста каталепсија. Најверниот човек на Хуго, Борис за тоа време купува земја од господарот и нема претстава што се случува... Го погребуваат Хуго, Соледад е најтажната од сите, нејзиниот сакан, тој, кој го сакала од цело срце веќе го нема, но скоро дознава дека е бремена и ќе и остане спомен од Хуго. И покрај тоа семејството Обрегон сеупте има долгови кон Манрике и тој како Алсидес и не пат да го наследи богатството на Хуго, Естер ја притиска ќерка и да се омажи за него. Така и ќе биде, но што ќе се случи, кога Хуго ќе се врати, спасен од семејството Бурке, чија цел е да добијат пари по не толку чесен начин. Се се заплеткува, кога се појавуваат Ребека Монтенегро и нејзината внука Елоиса Ренан. Тие ќе се обидат максимално да и го огорчат животот на Соледад, а кога Хуго ќе се врате Елоиса ќе му фрли “око”, само единствено заради парите, а тој ќе се врзи со неа, за да и се одмазди на Соледад за болката, поради нејзиното “Предавство”... Улоги: Дана Гарсија, Марио Симаро, Мишел Вит, Хари Геитнер, Исмаел де Роса, Вирна Флорес, Росана Фернандез Малдонадо, Цезар Мора
Последната промена е направена од Bobi на Пет Јан 30, 2009 12:00 am. Мислењето е променето 1 пати | |
| | | dani Нов Член
Број на мислења : 23 Registration date : 2008-08-12
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Вто Aвг 12, 2008 4:44 pm | |
| без разлика колку е опдлично направена серијава и колку е добра, нема да ја гледам доколку би се давала кај нас, а зашто? оригиналот го гледав и ми е една од најдрагите серии РАУЗАН, така да римејци не поднесувам мене ми е битна највише содржината, а оваа содржина ми е позната на памет како и да е, РАУЗАН бесе доста интерсна и можеби единствена по случките и содржината, и во тоа време ми будеќе многу мистерија, страв, морничавост....морбидна беше многу, 100% ќе биде и оваа | |
| | | Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Вто Aвг 12, 2008 5:51 pm | |
| - dani напиша:
како и да е, РАУЗАН бесе доста интерсна и можеби единствена по случките и содржината, и во тоа време ми будеќе многу мистерија, страв, морничавост....морбидна беше многу, 100% ќе биде и оваа Да те исправам, тука нема такви сцени, во Раузан беше да се скриеш под ќебе кога ја гледаш | |
| | | Beauty Супер Модератор
Број на мислења : 11114 Location : Скопје Registration date : 2008-08-12
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Вто Aвг 12, 2008 7:12 pm | |
| | |
| | | Игор Топ постер
Zodiac : Број на мислења : 1371 Birthday : 1989-11-07 Age : 34 Registration date : 2008-03-05
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Вто Aвг 12, 2008 7:17 pm | |
| Никогаш не би ја гледал бидејќи ја обожував Раузан и не сакам да си ја расипам со евтини преработки, а ова изгледа токму како таква преработка. Ја сакам Дана Гарсија како глумица, но сепак... | |
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Вто Aвг 12, 2008 7:21 pm | |
| i jas ja sakam, ali jedina pricina zasto nema da ja gledam ovaa dokolku nekat se dava e zatoa sto veek SODRZINATA mi e poznata, ne gledam serii cii sodrzini gi znam i cii originali sum gi gledala veke a i jas ja sakam DANA, uopste nee glmi naivni devojki od del barrio | |
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Вто Aвг 12, 2008 8:21 pm | |
| | |
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Чет Окт 02, 2008 2:35 pm | |
| Оваа серија достигна најголема глеаност во Романија и Ерменија на телевизија каде има многу други нови теленовели, што е толку успешна серијава?
Последната промена е направена од Beauty на Саб Јан 24, 2009 11:22 pm. Мислењето е променето 1 пати | |
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Чет Окт 02, 2008 2:43 pm | |
| Точно е ова се... и во Бугарија се кладам дека е ептен гледана... сепак може би и обратил внимание ако се прикажува кај нас некад | |
| | | Posh Girl Топ постер
Zodiac : Број на мислења : 3132 Birthday : 1990-12-08 Age : 33 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Пет Окт 03, 2008 11:54 pm | |
| Jas mnogu si ja sakv Rauzan a Mario mi e nepodnosliv. Taka da .... | |
| | | solange Топ постер
Број на мислења : 4033 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Саб Окт 04, 2008 1:22 am | |
| Ja nemam gledano,i ne mi e nesto mnogu interesna da sakam da ja gledam,no mozebi e dobra! | |
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Саб Окт 04, 2008 2:30 pm | |
| Јас не би ја гледала и да е најгледана, со еден збор РИМЕЈК на доста драга серија што сум ја гледала | |
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Пет Окт 24, 2008 4:29 pm | |
| Хм не знам како да кажам... моментално ја гледав петтата епизода, ги симнав сите 5 ид бугарската телевизија БТВ и серијава многу ми се допаѓа, не знам како да кажам можеби бидејќи не ја памтам баш во најдобро светло Раузан но многу ме привлекува... Ова според мене е многу подобро направено од Зоро која е досадна ко срање да не речам, ова е интересно, со интереснија дијалози и одлична глума...
Ако дојде некогаш кај нас, радо би ја гледал, така да не сум против оваа серија и немам лошо мислење. | |
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Пет Окт 24, 2008 5:22 pm | |
| Знам дека можеби не е коректно и точно моето мислење, али јас НЕ ГЛЕДАМ римејк серии, нити ме интересираат, без разлика колку и да се квалитетни и колку и да се добро направени, едноставно за мене е губење време 2 пати иста содржина да гледам За тие што не ја гледале Раузан или не се сеќаваат, нека ја гледаат оваа ако дојде кај нас, јас НЕ ЈА ГЛЕДАМ затоа што целосно ја паметам Раузан | |
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Саб Јан 24, 2009 11:28 pm | |
| E вака сега, бидејќи ова доаѓа наскоро на Пинк плус и Сител, морам да пренесам некои коментари што прочитав за серијава и кои ги пренесувам бидејќи во целост се согласувам со истите Во главно, многумина сметаат дека серијава почнува добро и е интересна како што била и Мадре Луна, но потоа станува невиден смор, досадна Негативните критики освен на на таквиот развој на настаните, се однесува и на Марио Цимаро кој во серијата ги глуми главните машки ликови, позитивец и негативец - неговата глума била подеднаква и кај двата лика, така да не можело да се одреди кој е позитивниот, кој е злобниот брат, се на се, Марио секаде глуми намрштен Критиките се однесуваат и на лешинарите кои откопуваат гробови, кои во Раузан ќе го спасат Себастијан и потоа тој кога ќе ја купи вилата раузан, ќе ги варботи како верни слуги. таму двајцата се толку симпатични и целосно доловени и карактеризирани, а овде биле доста лошо претставени И последно, содржината се разликува во доста наврати, за некои и добри, за некои и лоши Така во Предавство, помал акцент е ставено на каталепсијата како болест, не постои телепатско комуницирање меѓу Себастијан и неговата ќерка, лошиот брат останува до крај во серијата | |
| | | Chris Администратор
Zodiac : Број на мислења : 13381 Birthday : 1989-07-29 Age : 35 Location : Скопје Registration date : 2008-02-13
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Чет Јан 29, 2009 11:02 pm | |
| Би ја гледал серијава затоа што ги сакам Марио и Дана како глумци, а посебно што се повторно пар како во PDG и затоа што Раузан не ја гледав... но имам и голема причина да НЕ ја гледам поради тоа што е во старо време, досадни ми се таквите серии, Pasion е последна таква што сум ја погледнал и прва серија која сум ја прекинал заради тоа! | |
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Чет Јан 29, 2009 11:14 pm | |
| Па и оваа е во старо време И тоа ептен старо, ако не се лажам дури и 18 век мислам Дана и марио се добри, али иста приказна по два пати да гледам - НИКОГАШ | |
Zodiac : Број на мислења : 13381 Birthday : 1989-07-29 Age : 35 Location : Скопје Registration date : 2008-02-13
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Пет Јан 30, 2009 1:41 am | |
| Па затоа и нагласив
но имам и голема причина да НЕ ја гледам поради тоа што е во старо време | |
| | | Posh Girl Топ постер
Zodiac : Број на мислења : 3132 Birthday : 1990-12-08 Age : 33 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Саб Јан 31, 2009 5:55 pm | |
| - Chris напиша:
- Па затоа и нагласив
но имам и голема причина да НЕ ја гледам поради тоа што е во старо време I jas nema da ja gledam serijava. Nema sansi. | |
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Чет Фед 05, 2009 1:51 am | |
| Денеска по втор пат ја гледав првава епизода, и преубава ми е како што реков пред тоа, значи моето мислење е дека продолжувам понатаки, ќе оставам коментари во текот на серијата, да видете дали ќе стане досадна или не... | |
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Чет Фед 05, 2009 1:52 am | |
| Па РАУЗАН не беше воопшто досадна, јас мислам дека и оваа нема да ти биде воопшто досадна, ако не се сеќаваш баш на Раузан Јас не би ја гледала затоа што Раузан ја гледав цела, али сметам дека 106 епизоди се малку за да стане досадна како серија, зашто во раузан стално имаше некои дешавки | |
| | | LucasScott Модератор
Број на мислења : 4543 Location : Nahuatzen Registration date : 2008-08-13
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Чет Фед 05, 2009 2:15 am | |
| Јас денес ја гледав првата епизода и за некое чудо ме бендиса.Серијата изобилува со преубав ентериер , не памтам да сум гледал теленовела после Алондра,која толку раскошно го прикажува времето во кое е сместено дејствието.Зоро е нула во однос на Траисион,визуелно.Приказната е истата,само ја нема онаа морбидност како Раузна.Како и да е,Раузан е неспоредливо подобра адаптација на романот El cabalero del Rauzan од оваа.Само баш ме интересира,ако знае некој,дали во Предаство,градот ќе се вика Раузан?! | |
| | | nightspy Член
Број на мислења : 197 Registration date : 2008-08-14
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Чет Фед 05, 2009 11:32 am | |
| I mene mi se dopadna La Traicion i zatoa sto ja nemam gledano Rauzan planiram da prodolzam da ja gledam serijata koja mi izgleda odlicno....Bravo telemundo, televisa moze da ti se fati na maliot prst koga zboruvame za studiata kade se snimani seriite... | |
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Чет Фед 05, 2009 2:41 pm | |
| | |
| | | nightspy Член
Број на мислења : 197 Registration date : 2008-08-14
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 Чет Фед 05, 2009 11:37 pm | |
| Pa spored mene poveceto od seriite na telemundo imaat preubava scenografija..:D | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 | |
| |
| | | | LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|