|
|
| MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 | |
|
+5Posh Girl Beauty LucasScott solange Bobi 9 posters | Автор | Порака |
---|
Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
| Предмет: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Вто Окт 07, 2008 4:44 pm | |
|
Madre Luna - Семето на љубовта Број на епизоди: 141 Година на прикажување: 2007 Земја на потеклo: САД/Колумбија
Синопсис:Оваа романтична мелодрама ја претставува Алехандра Агире, силна жена со неверојатно тело, која одгледува ориз во провинцијата на градот Кастељон и крие длабока, шокирана тајна. Таа е 50 годишна жена со огромна страст, чуствителност и убавина. Тоа ја ставува на крстопат: дали да го избере Леонардо Цизнерос или неговиот син Анхел. И двајцата се заљубени во неа и се подготвени да ја имат... Леонардо ја запалил страста во Алехандра порано, што освен тоа со неа има две деца, Валентин и Деметрио. После неколку години неговото отсуство се појавува повторно и се раѓат чувствата, кои за неа мислеа дека се мртви. Тоа и го сменува животот тотално, принудувајќи да се потсети на минатото. Пред неколку години Леонардо ја запознал Алехандра за време на бизнис патувањето и двајцата се заљубуваат. Леонардо никогаш не и кажал дека бил женет за лошата и пресметливата Флавија, од која го имаат синот Анхел. Без да ја знае вистината, Алехандра дознава дека е бремена. Кога најнакрај дознава за измамата на Леонардо, таа заминува од него. Решава да молчи, за да не му го наруши семејството. Појавата на Алехандра буди страст во Леонардо. Едноставно се појавуваат и луѓе кои сакаат да ја уништат неа и децата. Тие опасни ѓаволи се Доња Тринидад Сапата, злобната мајка на Флавија и лошиот Тирсо Рејносо, кој управува со сопственоста на семејството Цизнерос, заедно со командант Венено, кој има група убијци, кои го носат името “Sierra Brigade”. Во тоа време младото поколение исто така се бори за љубовта, пријателството и остварувањето на соништата. Синот на Леонардо, Анхел се заљубува во Алехандра, без да знае ништо за забранетите тајни. И покрај огромната разлика во возраста, Анхел се обидува да ја присили. Тоа ја провоцира Алехандра, и ќе стори се да се заштити себе и децата. Другите синови на Леонардо се исто така возрасни со своите проблеми. Валентин работи во оризовата фарма, а Деметрио учат во колеџ. И двајцата се борат за љубовта на прекрасната внука на Флавија, Анабел Сандана. | |
| | | solange Топ постер
Број на мислења : 4033 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Вто Окт 07, 2008 8:08 pm | |
| Ja davaat na Fox, nikogas ne me privlekuvala da ja gledam,glumcite glavni mi se nepoznati,i glupa e peikaznata! | |
| | | Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Вто Окт 07, 2008 8:12 pm | |
| Ах мене па многу ме бендиса серијата, гледав први епизоди од интернет, и ми се допадна, би ја гледал ако се емитува кај нас | |
| | | LucasScott Модератор
Број на мислења : 4543 Location : Nahuatzen Registration date : 2008-08-13
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Вто Окт 07, 2008 8:55 pm | |
| Оваа е маст си од Телемундо | |
| | | Beauty Супер Модератор
Број на мислења : 11114 Location : Скопје Registration date : 2008-08-12
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Вто Окт 07, 2008 8:57 pm | |
| чим е нешто имот, таква средина, одма ме потсеќа на Скриени страсти, Научи ме да сакам и Ла Тормента што значи САКАМ да се дава кај нас | |
| | | Posh Girl Топ постер
Zodiac : Број на мислења : 3132 Birthday : 1990-12-08 Age : 33 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Пет Окт 10, 2008 6:29 pm | |
| Ne sum ja gledala serijava. | |
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Саб Јан 03, 2009 4:03 am | |
| сега и во Босна ќе почне како што прочитав кај нас нема оваа серија да се дава, иако би сакала а не ја фалат многу, дури и не ни ја споредуваат со другите од телемундо | |
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Саб Јан 03, 2009 4:06 am | |
| - Beauty напиша:
- сега и во Босна ќе почне како што прочитав
кај нас нема оваа серија да се дава, иако би сакала а не ја фалат многу, дури и не ни ја споредуваат со другите од телемундо Многу си ми чудна што викаш нема да се дава, не препоставувавме за Машка чест па ете испадна, се е можно, може и на А1 да почне, може и на локална, се е можно на овој свет | |
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Саб Јан 03, 2009 4:08 am | |
| се е можно на овој свет, тоа ДА, али ете јас си вадам заклучоци од тоа како се одвиваат работите сега засега, значи ништо не е апсолуитно точно, него некои си мои претпоставки на А1 нема шанси ова да иде, реков дека според мене А1 и А2 дават необични серии Сител да не правиме муабет а за локални не даваат од Телемундо али ете може еден ден, некоја ќе изненади, сега засега како се одвиваат настаните, јас мсилам дека тешко би идела серијава кај нас | |
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Сре Мар 04, 2009 11:54 pm | |
| Абе ја глеавте некој серијава вчера?Ако гледавте фрлете по некоја критика.Јас едвај чекам да започне вторава епизода (уште половина час ), а тоа значи дека многу ми се допадна.Серијата е мешавина на Te voy a ensenar a querer, Pasion de Gavilanes и La Tormenta.Колумбиските пејсажи се преубави а инструменталите приметив дека се "украдени" од PDG што уште повеќе прави да потсетува на истата серија.Нешто за приказната:Зрела жена, Алеха која живее скромно и работи на поле со ориз, дознава дека нејзиниот син завел некоја девојка од соседната хациенда, онаа на фамилијата Синсерос.Плашејки се дека минатото може да оживее Алеха доаѓа на хациендата и го начекува сина си Валентин во сексуален однос со слугинката на куќата.Алеха доаѓа во судир со синот на Синсероси, младиот Анхел кој е привлечен од појавата на постарата госпоѓа.Анхел всушност е син на Леонардо, непреболената љубов на Алеха, а Валентин е негов син.Сега Леонардо е богат земјопоседник женет со Флавија со која го имаат синот Анхел. Серијава е одлична и додека остане таква јас ќе ја гледам | |
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Чет Мар 05, 2009 12:13 am | |
| Јас одамна ги имам гледано првите епизоди и супер ми беше, а немам Хајат да гледам сеа, ниту пак Мрежа+ | |
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Чет Мар 05, 2009 12:49 am | |
| - LucasScott напиша:
- Абе ја глеавте некој серијава вчера?Ако гледавте фрлете по некоја критика.Јас едвај чекам да започне вторава епизода (уште половина час ), а тоа значи дека многу ми се допадна.Серијата е мешавина на Te voy a ensenar a querer, Pasion de Gavilanes и La Tormenta.Колумбиските пејсажи се преубави а инструменталите приметив дека се "украдени" од PDG што уште повеќе прави да потсетува на истата серија.Нешто за приказната:Зрела жена, Алеха која живее скромно и работи на поле со ориз, дознава дека нејзиниот син завел некоја девојка од соседната хациенда, онаа на фамилијата Синсерос.Плашејки се дека минатото може да оживее Алеха доаѓа на хациендата и го начекува сина си Валентин во сексуален однос со слугинката на куќата.Алеха доаѓа во судир со синот на Синсероси, младиот Анхел кој е привлечен од појавата на постарата госпоѓа.Анхел всушност е син на Леонардо, непреболената љубов на Алеха, а Валентин е негов син.Сега Леонардо е богат земјопоседник женет со Флавија со која го имаат синот Анхел.
Серијава е одлична и додека остане таква јас ќе ја гледам Нешто што најмногу сакам е тој кантри елемент во колумбиските теленовели, тоа се мои три драги серии и затоа претпоставував дека и оваа ќе биде таква. Само не знам зашто Србиве на форумиве не ја сакаат многу, велат дека била многу досадна како серија | |
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Чет Мар 05, 2009 12:58 am | |
| Не знам , на ЕМДТ баш има позитивни коментари. | |
| | | gaby Успешен Член
Број на мислења : 861 Location : Скопје Registration date : 2008-08-30
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Чет Мар 05, 2009 12:38 pm | |
| - Beauty напиша:
- LucasScott напиша:
- Абе ја глеавте некој серијава вчера?Ако гледавте фрлете по некоја критика.Јас едвај чекам да започне вторава епизода (уште половина час ), а тоа значи дека многу ми се допадна.Серијата е мешавина на Te voy a ensenar a querer, Pasion de Gavilanes и La Tormenta.Колумбиските пејсажи се преубави а инструменталите приметив дека се "украдени" од PDG што уште повеќе прави да потсетува на истата серија.Нешто за приказната:Зрела жена, Алеха која живее скромно и работи на поле со ориз, дознава дека нејзиниот син завел некоја девојка од соседната хациенда, онаа на фамилијата Синсерос.Плашејки се дека минатото може да оживее Алеха доаѓа на хациендата и го начекува сина си Валентин во сексуален однос со слугинката на куќата.Алеха доаѓа во судир со синот на Синсероси, младиот Анхел кој е привлечен од појавата на постарата госпоѓа.Анхел всушност е син на Леонардо, непреболената љубов на Алеха, а Валентин е негов син.Сега Леонардо е богат земјопоседник женет со Флавија со која го имаат синот Анхел.
Серијава е одлична и додека остане таква јас ќе ја гледам Нешто што најмногу сакам е тој кантри елемент во колумбиските теленовели, тоа се мои три драги серии и затоа претпоставував дека и оваа ќе биде таква. Само не знам зашто Србиве на форумиве не ја сакаат многу, велат дека била многу досадна како серија Јас имам изгледано неколку од понатамошните епизоди (почетокот не го гледав) и и мене ми беше досадна. Телемундо секогаш имаат на прв поглед интересни приказни ама лошо ги реализираат. Исто така ме нервира како се измонтирани сцените. На пр. почнува една сцена и еден дијалог кој трае една минута ( најверојатно глумците да не се мачат да учат цели реферати) потоа се оди на друга сцена па на трета и пак од почеток на првата и тоа се повторува неколку пати. Кога ќе ми текне само на Mirada de mujer каде што една сцена траеше по над 10 минути со километражни дијалози и беше совршено одглумена ова ми изгледа многу непрофесионално направено. | |
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Чет Мар 05, 2009 1:20 pm | |
| Па добро, јасно дека многу потешко е да се одглуми сцена од 10 минути, отколку овие сценички од Телевиса и Телемундо, тоа и мене ми е јасно, али јас па сакам покртаки сцени затоа што долгите дијалози ме замараат. Иначе, исто така се согласувам дека Телемундо прави одлични прома и на прв поглед одлични приказни, али понатака лошо сето тоа се реализира од нивна страна | |
| | | gaby Успешен Член
Број на мислења : 861 Location : Скопје Registration date : 2008-08-30
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Чет Мар 05, 2009 1:40 pm | |
| Тоа зависи од сценариото.Затоа ја спомнав МДМ која според мене има најубаво сценарио и дијалозите воопшто не замараат туку напротив уживав секоја епизода, а Телемундо и Телевиса се досадни сцените бидејќи сценариото е исто во секоја серија. | |
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Чет Мар 05, 2009 6:29 pm | |
| Се слагам за Mirada, теленовелата е просто феноменална со најдобро обработени дијалози.Ама и Мајка Рижа ми е одлична по двеве одгледани епизоди.Шо знам мене не ми пречат кратките дијалози кои ги имаат, додека сценариото е интересно, тогаш ќе гледам. | |
| | | STAR Член
Број на мислења : 243 Registration date : 2009-08-13
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Чет Aвг 13, 2009 6:23 pm | |
| Gi imam gledano samo prvite nekolku epizodi i ne mi se dopaga. | |
| | | Pitt Топ постер
Број на мислења : 1074 Registration date : 2009-08-21
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Вто Aвг 25, 2009 12:02 am | |
| По мое мислење,ова е дефинитивно најлошиот проект на оваа продуцентска куќа.Досаден развој ја следи целата тв новела,која изобилува со епизоди. | |
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Нед Aвг 30, 2009 2:41 am | |
| На сајтот на Хајат, Мадре Луна ја нема ни на Хајат босанската, ни на Хајат сателитската, да не знае некој зашто? Можеби ради Рамазанскиве празници, не знам... | |
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 Нед Aвг 30, 2009 4:16 am | |
| - Beauty напиша:
- На сајтот на Хајат, Мадре Луна ја нема ни на Хајат босанската, ни на Хајат сателитската, да не знае некој зашто? Можеби ради Рамазанскиве празници, не знам...
Најверојатно е ради тоа, тие ги сметаат тие како големи верски празници, бидејќи пола население им е муслимани. | |
| | | Chris Администратор
Zodiac : Број на мислења : 13381 Birthday : 1989-07-29 Age : 35 Location : Скопје Registration date : 2008-02-13
| | | | Sponsored content
| Предмет: Re: MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 | |
| |
| | | | MADRE LUNA, Telemundo,RTI|2007 | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| » ZORRO, LA ESPADA Y LA ROSA, Telemundo, RTI|2007 » VICTORIA, Telemundo, RTI| 2007/8 » SIN VERGUENZA, Telemundo, RTI|2007 » LA TRAICION, Telemundo, RTI|2007/8 » PECADOS AJENOS, Telemundo, RTI|2007/8
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|