|
|
| ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 | |
|
+5Adolfo solange Posh Girl Bobi Beauty 9 posters | Автор | Порака |
---|
Beauty Супер Модератор
Број на мислења : 11114 Location : Скопје Registration date : 2008-08-12
| Предмет: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Саб Окт 25, 2008 2:10 pm | |
| Прегрни ме цврсто е популарна мексиканска теленовела, снимена во 2000 година, режирана од Салвадор Мехиа Алехандре, а во главните улоги настапуваа најпознатиот латино актер Фернандо Колунга и пејачката Арасели Арамбула. Серијата е римејк на теленовелата Смртен грев од 1960 година каде познатиот и веќе покоен режисер Ернесто Алонсо ја толкуваше главната улога. Ова беше последната теленовела на актерот и писател Рене Муњоз кој почина од рак во мај 2000 година, а настапи во епизодна улога во почетокот на серијата. И покрај тоа што серијата достигна огромна гледаност во Мексико, низ светот и на Балканот, сепак заслужено си доби и негативни критики поради апсурдноста на поедини делови од фабулата на настаните, како што е смртта на Хозе Марија, кој умира од љубов, а неговиот лик го толкува пејачот и актер Пабло Монтеро. ПРЕГРНИ МЕ ЦВРСТО - ABRAZAME MUY FUERTEГодина: 2000 Епизоди: 135Кристина е млада и нежна девојка, која сите ја сакаат на преубавиот имот Ел Платанал, сопственост на нејзиниот татко дон Северијано Алварез, карактерен и самоволен сопственик. Кристина е во тајна врска со надзорникот на имотот, убавиот и племенит Диего Ернандез, на кој целосно му се предава бидејќи неизмерно го сака. Еден ден Кристина му признава на татка си дека носи дете од Диего. Северијано не може да ја дозволи таа врска на ќерка му со некој си сиромашен, па затоа ја праќа Кристина во градот да се породи со нејзината слугинка Ракела, а пак соседот Федерико Ривера, злобен и крут човек ја користи стуацијата и му предлага на Северијано да ја земе одговорноста и да ја исчисти честа на Кристина, така што ќе се омажи со неа. Така, новородената ќерка на Кристина, Марија дел Кармен завршува како ќерка на Ракела, а Кристина ќе мора да се задоволи со тоа да биде нејзина кума доколку сака девојчето да остане на хациендата. Федерико се жени со Кристина, ги убива Северијано и Диего, предизвикува несреќа во која Кристина го губи видот и така завршува како сопственик на целото нејзино богатство. По многу години, Кристина е слепа и живее во несреќен брак, а Марија дел Кармен е миленичка на сите на имотот, ужива големи привилегии од Кристина, се школува, но единствено не и е е јасно зашто нејзината мајка Ракела се однесува лошо со неа. Кристина е постојано уценувана од Федерико и Ракела ако и ја каже вистината на Марија дел Кармен, па затоа и Кристина живее во постојан страв и желба да и биде мајка на Марија, а не кума. Во Марија е вљубен скромниот Хозе Марија, работник на имотот, но Марија не може да му ги возврати чувствата. Марија дел Кармен силно се вљубува во Карлос Мануел, внук на дон Федерико, кој се враќа од странство по завршените студии по медицина. Карлос Мануел е многу поразличен од својот чичко, тој е добар и благороден, а на имотот, доаѓа со својата свршеница Дебора Фалкон. Со текот на времето, и Карлос Мануел се вљубува во Марија дел Кармен, но постојано меѓу нив ќе застанува Дебора, која го изневерува Карлос со неговиот чичко Федерико. Понатаму во серијата, Федерико станува опседнат не само од Кристина, туку и од Марија дел Кармен, која за него чувствува само татковски чувства. Федерико сфаќа дека оние кои треба да ги раздели се Марија дел Кармен и Карлос Мануел, а во тој план на страшни сплетки и лаги му помага Дебора. Фeдерико ги убива сите оние кои ќе ги откриваат неговите злобни намери, сите мажи кои ќе и се доближат на Кристина, како што е на пример докторот Роблес кој на Кристина ќе и го врати видот. Приказна полна со љубов и омраза, сплетки и убиства, со една тајна која ја крие мајката за да не и биде повредено детето, приказна за чистите емоции, за искрената љубов која може да се почувствува само кога љубениот ќе каже Прегрни ме цврсто.
Улоги: Арасели Арамбула, Фернандо Колунга, Викторија Руфо, Цезар Евора, Освалдо Риос, Пабло Монтеро, Росана Сан Хуан, Алисија Родригез, Арналдо Андре, Хоакин Кордеро, Лилиа Арагон, Рене Касадос, Тина Риверо
Последната промена е направена од Beauty на Саб Окт 31, 2009 12:27 am. Мислењето е променето 4 пати. | |
| | | Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Саб Окт 25, 2008 5:05 pm | |
| Преубава серија, според мене и најквалитетната од Салвадор Мехија некако беше различна од сите негови, немаше многу клишеја и многу циркус едноставно нешто предобро. Федерико Риверо ми беше омилен, според мене еден од најдобрите негативци, мислам дека потребно е Цезар Евора да им се врати на негативните улоги, поквалитетен е такаов. И улогата на Росана сан Хуан беше неверојатна, како клетатата Ракел која беше пореметена Сепак преубава серија... инаку Дани во иднина ставај поубави слики. | |
| | | Posh Girl Топ постер
Zodiac : Број на мислења : 3132 Birthday : 1990-12-08 Age : 33 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Саб Окт 25, 2008 5:11 pm | |
| Serijava ja gledav na lokalna i mnogu mi bese interesna. I pesnata mi bese ubava. Akterot Rene Munoz e dedo Florentino od Rosalinda, taka? Ne znaev deka pocinal. RIP | |
| | | solange Топ постер
Број на мислења : 4033 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Саб Окт 25, 2008 6:11 pm | |
| I mene mi bese mnogu interesna! Najdobri bea Cesar i onaa drugata negativka! A Colunga,Aracely i Victoria glupi i dosadni! | |
Zodiac : Број на мислења : 3132 Birthday : 1990-12-08 Age : 33 Registration date : 2008-08-19
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Саб Окт 25, 2008 6:12 pm | |
| Victoria dosadna kako i sekogas. | |
| | | Beauty Супер Модератор
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Саб Окт 25, 2008 6:42 pm | |
| Ја гледав серијава, али само првите 30 епизоди и последните 30 епзиоди ми се свиѓаа...некако беше почетниот дел без врска, некако многу глупости во почетокот за да на крајот се си дојде на место и како што треба....мислам на тоа дека Федерико одеднаш на сред серија сфати дека е вљубен во Марија дел Кармен, одеднаш тоа му дојде така...или Хосе Марија на крај кога умре од невозвратена љубов....не ми е меѓу омилените серии во никој случај.... Но како и да е, подобро вакви од Телевиса него сегашниве..... многу и се радував на серијата и многу ја чекав, али не ми беше бог знае што.... али според мене една од НАЈЈАКИТЕ содржини, хаха, свашта во една серија.... | |
| | | solange Топ постер
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Саб Окт 25, 2008 6:45 pm | |
| - Цитат :
- Хозе Марија, кој умира од љубов, а неговиот лик го толкува пејачот и актер Пабло Монтеро.
Jas ne se sekavam na toa,lele pa zarem i takvo nesto se slucilo??? Bruki! | |
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Саб Окт 25, 2008 6:46 pm | |
| I jas ne se sekavam deka toa se sluci. Sum zaboravila. haha | |
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Саб Окт 25, 2008 6:46 pm | |
| па се случи, тоа е и апсурдот во серијата, на крај умре, у последните епизоди кај тоа водопадите цела епизода беше плачки со Марија дел Кармен тој беше цела серија вљубен во неа и на крај умре | |
| | | solange Топ постер
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Саб Окт 25, 2008 6:49 pm | |
| Znaci poglupo nesto se nemalo i nema da se sluci vo istorijata na telenovelite! | |
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Саб Окт 25, 2008 6:53 pm | |
| па ете и кога преведував, баш прочитав на нет дека и покрај наградите што ги има серијава, ете тоа со смртта на Хосе Марија е една голема глупост и апсурдност, тоа и на нет го пишуваше од критичарите.... Како и да е, имаше доста добри глумци, сите добри собрани на едно место....но имаше и непотребни ликови, непотребни настани кои немаа врска со приказната како што беше случајот со близначките ДАМЈАНА И ХУЛИЈАНА, кои ги глумеше Хелена Рохо? Што бараа тие два лика во серијата? е , тоа беше невидена глупост, заради тие ствари и не ми е меѓу омилените серии ОВАА | |
| | | Adolfo Успешен Член
Број на мислења : 830 Registration date : 2008-08-14
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Вто Окт 28, 2008 4:36 pm | |
| - Bobi напиша:
- Преубава серија, според мене и најквалитетната од Салвадор Мехија некако беше различна од сите негови, немаше многу клишеја и многу циркус едноставно нешто предобро. Федерико Риверо ми беше омилен, според мене еден од најдобрите негативци, мислам дека потребно е Цезар Евора да им се врати на негативните улоги, поквалитетен е такаов. И улогата на Росана сан Хуан беше неверојатна, како клетатата Ракел која беше пореметена
Сепак преубава серија... инаку Дани во иднина ставај поубави слики. Da Dani daj ne zafrkavaj,ne e dobra slikava ima poubavi za Abrazame muy fuerte! | |
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Вто Окт 28, 2008 5:21 pm | |
| не, јас имав друга слика ставено за серијава, али Боби ми ја избриша зашо ми беше неквалитетна сликата и ја стави сега оваа....али ајде, ќе ја ставам таа што сегде ја има... а иначе Стефан може слики од оваа серидја да ставиш во темата за фотографии и јас најмногу сакам слики од постарите серии како Љовисна, оваа, Бланковата вдовица..... | |
| | | Adolfo Успешен Член
Број на мислења : 830 Registration date : 2008-08-14
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Вто Окт 28, 2008 5:42 pm | |
| | |
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Нед Ное 02, 2008 3:17 pm | |
| | |
| | | STAR Член
Број на мислења : 243 Registration date : 2009-08-13
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Чет Aвг 13, 2009 3:54 am | |
| Ovaa serija bese interesna. | |
| | | Pitt Топ постер
Број на мислења : 1074 Registration date : 2009-08-21
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Нед Aвг 23, 2009 6:13 pm | |
| И покрај познатата актерска екипа,овој проект не ме привлече толку,колку што очекував.Сепак неможам да кажам дека е лош проект,напротив,но далеку од тоа дека е еден од најдобрите проекти на ,,Televisa'' како што многумина го претставуваат. | |
| | | Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Пон Фед 08, 2010 6:57 pm | |
| | |
| | | Lucero`Adela`Thalia Нов Член
Zodiac : Број на мислења : 120 Birthday : 1994-06-26 Age : 30 Registration date : 2009-09-20
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Пон Aвг 23, 2010 7:13 pm | |
| Одвратна теленовела. Започнувах да си симнувам сериите, али AMF je катастрофална!!! Арасели Арамбула е многу, многу лоша актерка, не знае да глуми. Истото за Найлеа Норвинд, коja во АМФ е патетична!! Во новелата през целото време сите плачуват, одвратно е... Една от наилошите серии ever. | |
| | | Taki252 Нов Член
Број на мислења : 86 Location : Штип Registration date : 2010-08-09
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Вто Aвг 24, 2010 12:26 am | |
| Мојата омилена теленовела е дефинитивно оваа ја гладав на Пинк и на локалната Тв Стар во Штип. Фернандо Колунга и Арасели Арамбула беа и се најубавиот пар од сите досегашни теленовели кои јас сум ги гледал и без разлика колку ја критикувате Арасели сепак таа за мене си е феноменална заедно со Марлен Фавела ми се двете најомилени латино-американски актерки. | |
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Вто Aвг 24, 2010 12:49 am | |
| За мене тоа се двете најпатетични актерки, во моментов не ми текнува на други, ова го кажувам поради Перла, М дел Кармен и Наталија. | |
| | | Taki252 Нов Член
Број на мислења : 86 Location : Штип Registration date : 2010-08-09
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Вто Aвг 24, 2010 12:25 pm | |
| Па добро сега такви и беа улогите но само ја погледни Марлен во Gata Salvaje и Rubi и ќе се увериш дека стварно знае да глуми навистина добро а Арасели па сега што да се праве кога и биле такви улогите но во Rencor Apasionado од 1998 каде што е негативка добро глуми бидејќи поголем број луѓе барем на интернет што сум прочитал се сложуваат дека повеќе ја бива за негативка не дека онака не е добра. | |
| | | Lucero`Adela`Thalia Нов Член
Zodiac : Број на мислења : 120 Birthday : 1994-06-26 Age : 30 Registration date : 2009-09-20
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 Вто Aвг 24, 2010 2:17 pm | |
| Jас гледав Rencor Apasionado до 40 епизод и дефинитивно Арасели глумеше супер там, jaс мислам дека е многу, многу по-добра там, отколку во AMF и LVDA. | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 | |
| |
| | | | ABRAZAME MUY FUERTE, Televisa|2000 | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|