Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomePIEL DE OTONO, Televisa|2004/5 Facebo10Latest imagesБарајРегистрирајте сеВлез

PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5

Go down 
3 posters
АвторПорака
Bobi
Супер Модератор
Супер Модератор
Bobi

Male Zodiac : Pisces Број на мислења : 11860
Birthday : 1987-02-20
Registration date : 2008-08-11

PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5 Empty
ПишувањеПредмет: PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5   PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5 I_icon_minitimeПет Ное 28, 2008 7:27 pm

PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5 Piel_de_otono

Есенска кожа е мексиканска теленовела продуцирана од популарната Телевиса. Серијата е римејк на "Белези на душата" исто така популарна стара мексиканска новела. Римејкот своето прикажување го имаше во 2004 година и забележа неверојатно добри критики за разлика од некои други новели емитувани во истиот период. Рејтингот не беше енормен но за тоа критиките беа одлични каде и да се прикажуваше. Во главните ликови се појавија Лаура Флорес и Рене Стиклер, додека главните негативци ги глумеа Серхио Гојри и Сабин Моусиер.

Piel de otono - Есенска кожа

Број на епизоди: 90
Година на прикажување: 2004/5
Земја на потекло: Мексико

Синопсис:
Три смели и силни жени, Лусија и нејзините две најдобри пријателки, Росарио и Триана, секогаш се заедно за време на тешкотии и неверства во бракот, во болест и здравје. Рамон, сопругот на Лусија, се претворил во злобен материалист и постојано ја понижува на јавни места. Тој дури успеал да ги заврти децата против неа и тие се држат од неа оддалечено. Лусија, со скршено срце и понижена од злобните сопруг и деца, се претворила во темна сенка на жена, едно несигурна и тажна судбина, која веќе не знае за што да живее. Единствени среќни мигови во животот и се оние поминати пред компјутерот. Таа го открива своето срце пред виртуелен другар, кој ја разбира, советува и теши. Малку по малку, таа дознава дека е вљубена во тој мистериозен човек, чие лице никогаш не го видела, чии глас таа само си го претставува во соновите и кој на интернет е наречен “Ветар”. За тоа време Росарио исто така е измачувана од сопствениот проколнат брак. Таа успеала да избега заедно со своите две невозрасни деца од гневот на Виктор, нејзиниот ужасен маж. Триана, третата пријателка од триото, води живот, и една голема љубов. Откако го пронаоѓа својот сопруг во прегратките на својата најдобра пријателка во Шпанија, Триана се преселува во Мексико, каде го среќа Мартин и заедно споделуваат повеќе од 30 годишна љубов и среќа. После смртта на Мартин, Триана дознава, дека наскоро ќе биде со него, бидејќи страда од рак. Пред да умре, Триана и го остава апартманот во Мексико на Росарио, а имотот во Шпанија на Лусија. Во Шпанија Лусија го запознава Сантијаго, познат сликар. На крај на краиштата љубовта кон Сантијаго ќе ја натера да се врати обратно во Мексико и да се справи лице во лице со демоните од минатото. Таа се разведува од својот сопруг и се враќа при Сантијаго. Иронично, но подоцна дознаваме, дека Сантијаго не е некој друг, туку нејзината љубов од интернет. Љубовта на Сантијаго ја тера да се роди повторно, со сила на една нова, есенска љубов. Никогаш не е предоцна да сакаш повторно – да преживееш романса, која е подобра и поубава од сите пред тоа.

Последната промена е направена од Bobi на Пет Ное 28, 2008 9:52 pm. Мислењето е променето 1 пати
Вратете се на почетокот Go down
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

Број на мислења : 11114
Registration date : 2008-08-12

ПишувањеПредмет: Re: PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5   PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5 I_icon_minitimeПет Ное 28, 2008 9:51 pm

Знам дека беше превдена како Зрела љубов и се даваше на ХРТ 1, така? велат добра била, драма без циркузи, така?
А БОБИ зашто нема слика, туку стои само страната за слика?
Bobi
Супер Модератор
Супер Модератор
Bobi

ПишувањеПредмет: Re: PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5   PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5 I_icon_minitimeПет Ное 28, 2008 9:52 pm

Таман е, еве поставив нова.
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

Број на мислења : 11114
Registration date : 2008-08-12

ПишувањеПредмет: Re: PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5   PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5 I_icon_minitimeПет Ное 28, 2008 10:04 pm

па мене иначе овие двајкца ама ИЧ не ми одговараат
Bobi
Супер Модератор
Супер Модератор
Bobi

ПишувањеПредмет: Re: PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5   PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5 I_icon_minitimeПет Ное 28, 2008 11:19 pm

Beauty напиша:
па мене иначе овие двајкца ама ИЧ не ми одговараат

Хм, грешка си, немаш појма колку според мене е ова добра и реална новела. Не ја гледав редовно, но можеше кога тогаш да фатам некоја епизода. Многу емотивна епизода беше онаа кога Тријана умре, сепак вредеше да се изгледа, штета што немав можност цела.
Posh Girl
Топ постер
Топ постер
Posh Girl

Female Zodiac : Sagittarius Број на мислења : 3132
Birthday : 1990-12-08
Registration date : 2008-08-19

ПишувањеПредмет: Re: PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5   PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5 I_icon_minitimeСаб Ное 29, 2008 3:01 pm

Ne sum ja gledala serijava. Inaku, ne mi se dopagaat glavnite akteri.
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5   PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5 I_icon_minitimeЧет Јун 25, 2009 10:42 pm

оваа женсата глана улога нели играше во куќа на зверови
рехина мислам се викаше
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5   PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5 I_icon_minitime

PIEL DE OTONO, Televisa|2004/5
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1
 Similar topics
-
» BAJO LA MISMA PIEL, Televisa|2003
» REBELDE, Televisa|2004/5/6
» RUBI, Televisa|2004
» AMARTE ES MI PECADO, Televisa|2004
» APUESTA POR UN AMOR, Televisa|2004