Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeRINA, Televisa|1977 Facebo10Latest imagesБарајРегистрирајте сеВлез

RINA, Televisa|1977

Go down 
2 posters
АвторПорака
LucasScott
Модератор
Модератор
LucasScott

Male Број на мислења : 4543
Registration date : 2008-08-13

RINA, Televisa|1977 Empty
ПишувањеПредмет: RINA, Televisa|1977   RINA, Televisa|1977 I_icon_minitimeПон Дек 07, 2009 8:52 pm

Првата верзија на Марија Мерцедес и Невина, новела која ги украде срцата на милиони гледачи ширум светот.
Офелија Медина, како несреќната продавачка на лото ливчиња и Енрике Алварез Феликс, како огорчениот ерген кој ќе ја земе наивната хероина за жена, во обид да наследи големо богатство, се помни како една од теленовелите со најрозовa и најубава љубовна приказна било кога раскажана.

RINA, Televisa|1977 Rina_4

Кратка содржина:
Рина е скромна девојка која продава цвеќиња и лото ливчиња на улица, во обид да го издржи своето семејство. Девојката има маана и куца на едната нога. Еден ден случајно, среќата ќе и се насмевне, кога во една луксузна вила ќе го запознае стариот Леополдо, кој освоен од нејзината наивност и добрина ќе и предложи да ја земе за жена, со цел да и го остави сето свое богатство, а со тоа да ги казни своите роднини, кои го чекаат наследството. Рина одлучува да биде дел од играта на старецот, а по неговата смрт, кога ќе ја наследи неговата империја и сите пари, фамилијата на дон Леополдо започнува војна со несреќната девојка. Рафаела, снаата на починатиот старец, го принудува својот син Карлос Аугусто да се ожени со Рина, со цел да и го преземат наследството. Но, она што најмалку Рафаела очекуваше да се случи, ќе ги спои Рина и Карлос во една несекојдневна љубовна приказна, исполнета со љубомора, завист и интриги.

Поради големата популарност и лесно прифатливата приказна, 12 години по премиерата во Мексико, Венецуелската телевизија направи свој римејк, Rubi Rebelde, за подоцна Телевиса да ја адаптира истата приказна во уште две тв класики, Maria Mercedes со Талија и онаа последната Inocente de ti.

Улоги: Ofelia Medina (Rina); Enrique Alvarez Felix (Carlos Augusto); Maria Rubio (Rafaela); Otto Sirgo (Roman); Magda Guzman (Chana); Salvador Pineda (Nena).
Вратете се на почетокот Go down
Beauty
Супер Модератор
Супер Модератор

Број на мислења : 11114
Registration date : 2008-08-12

ПишувањеПредмет: Re: RINA, Televisa|1977   RINA, Televisa|1977 I_icon_minitimeПон Дек 07, 2009 10:23 pm

Невина е изменета варијанта на Рина и Марија Мерцедес. Класика права, немам коментар. Ликот на Хелена Ројо во Невина тука го толкува Мариа Рубио, кралицата на негативките, докажана во овие постари Телевисини серии.
LucasScott
Модератор
Модератор
LucasScott

Male Број на мислења : 4543
Registration date : 2008-08-13

ПишувањеПредмет: Re: RINA, Televisa|1977   RINA, Televisa|1977 I_icon_minitimeПон Дек 07, 2009 10:27 pm

Да, во Невина, Флоресита ја наследи близначката, а овде Рина се мажи за старецот. И плус овде Рина е куца, а Флор беше нормална (физички). RINA, Televisa|1977 996773
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: RINA, Televisa|1977   RINA, Televisa|1977 I_icon_minitime

RINA, Televisa|1977
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1
 Similar topics
-
» MARISOL, Televisa|1996
» MAR DE AMOR, Televisa|2009/10