Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
Предмет: LUNA, LA HEREDERA, Caracol|2004 Пет Јун 05, 2009 2:04 am
Luna, La Heredera - Наследничката Луна Број на епизоди: 120 Година на прикажување: 2004 Земја на потекло: Колумбија
Синопсис:
"Наследничката Луна" е драма во која се раскажува приказната за прекрасна млада жена по име Луна, која бара начин да му се одмазди на убиецот на својата мајка, а во исто време ја наоѓа и вистинската љубов.
Луна живее со мајка си во малото градче на брегот на Карипското море. Прекрасниот рајски остров привлекува внимание на бизнисменот, Дон Естебан, кој планира да го направи местото во жешка точка за туристите. Дон Естебан е бесчувствителен бизнисмен и е решен да ги развие бреговите по секоја цена. Тој всушност ја сретнува мајката на Луна, Викторија Мендоса која не прифаќа да му ја продаде земјата, без да знае, дека тие се исклучително важни за проектот.
Но не само Луна протестира против проектит. По некое време Дон Естебан веќе станува непријател на многу од жителите, и младиот бизнисмен Маурисио Гарсија со задача превзема лично да го сопре тој богаташ. Во драматична промена на судбината, еден од луѓето на Естебан ја убива Викторија верувајќи дека сега Луна, законската наследничка на главниот имот на плажата е поверојатно да му ја даде земјата. Плашејќи се за својот живот, Луна го напушта имотот на плажата за да отиде во главниот град при роднините каде мисли дека ќе биде посигурна. Но таа одлука носи со себе тешки промени, проблеми и конфликти но и една огромна љубов со Маурисио.
*ЕДНА ОД НАЈУБАВИТЕ ЕНТРАДИ
Beauty Супер Модератор
Број на мислења : 11114 Location : Скопје Registration date : 2008-08-12
Предмет: Re: LUNA, LA HEREDERA, Caracol|2004 Пет Јун 05, 2009 2:09 am
Серијава одеше на Пинк во утрински термин и од тогаш имам неверојатно голема желба за да ја гледам, пред се заради глумците кои мене ми се омилени. Мислам дека дури Кристијан и Габи ми се поубав пар и од Вилијам и Мајте Дон Естебан мислам дека го толкува претседателот од Марија Бонита А оваа е само на Каракол серија или и на РТИ? Зашто оваа не ни дојде од Пинк А не сум прочитала ни лоши, ни добри коментари за серијава. Али глумците се
Chris Администратор
Zodiac : Број на мислења : 13381 Birthday : 1989-07-29 Age : 35 Location : Скопје Registration date : 2008-02-13
Предмет: Re: LUNA, LA HEREDERA, Caracol|2004 Пет Јун 05, 2009 2:10 am
Првпат слушам за новелава
Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
Предмет: Re: LUNA, LA HEREDERA, Caracol|2004 Пет Јун 05, 2009 2:11 am
И јас сакав порано да ја гледам, сега некако стара ми изгледа за гледање. Навистина мене најмногу ме запали серијава по ентрадата преубава музика, иако и Габи и Крис не ми се неомилени баш напротив супер се.
А навистина штета што не дојде на Пинк+ можеше да дојде тогаш кога редовно го пратев цел нивен репертоар, сега веќе ем немам Пинк ем не гледам ништо на неа
Beauty Супер Модератор
Број на мислења : 11114 Location : Скопје Registration date : 2008-08-12
Предмет: Re: LUNA, LA HEREDERA, Caracol|2004 Пет Јун 05, 2009 2:16 am
Кој рече дека се неомилени? РЕКОВ дека ми се најомилен пар, штета што не дојде серијава кај нас, само заради Крис и Габи би ги гледал. Карипско море, плажа, Крис, Габи
Bobi Супер Модератор
Предмет: Re: LUNA, LA HEREDERA, Caracol|2004 Пет Јун 05, 2009 2:17 am
Beauty напиша:
Кој рече дека се неомилени? РЕКОВ дека ми се најомилен пар, штета што не дојде серијава кај нас, само заради Крис и Габи би ги гледал. Карипско море, плажа, Крис, Габи
Па да де, тоа и ја викам дека напротив баш сакам да ја гледам серијата, дури и главните глумци ми се омилени, не цитирав ништо твое, само мое мислење