Семејството Пауел се трансформира од обично во необично семејство. После 16 години брак, врската на Џим и Стефани никогаш немала необични расправии и слично, па така нивниот семеен живот се состои од балансирање на работата и нивните две деца, оставајќи малку време за семејните обврски. Џим смислува идеја, да заминат на одмор целото семејство, се‘ со цел да се поврзат повеќе, но нивниот авион се срушува во реката Амазон. Но овде започнува вистинската забава на Пауелови, откако тие сфаќаат дека всушност нешто не е како што треба. Секои од нив одеднаш забележува случајни и несфатливи супер моќи. Но со новите моќи нивното семејство ќе се обидува да остане во нормален живот по откривањето на чудната ситуација. Како и да е, Пауелови се фамилија која и се случува да биде малце поневеројатна од секое обично семејство.
Официјален трејлер:
Rebellious angel Топ постер
Zodiac : Број на мислења : 1799 Birthday : 1989-08-22 Age : 35 Registration date : 2008-09-23
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Чет Мај 20, 2010 4:49 pm
Од новите серии на ABC, оваа ми изгледа најинтересно. И како што веќе реков, ме потсетува на Los Protegidos, откривање на нови моќи, справување со нив, криење од другите луѓе и сл, па дефинитивно ќе и дадам шанса. И плус има супер актери.
Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Чет Мај 20, 2010 8:44 pm
Ова ќе пробам да го ѕирнам, доколу биде ветувачки продолжуваме да го гледаме
Ми се допаѓа содржината, хуморот и начинот на прикажување на ликовите. Мислам дека има потенцијал ова да стане добра серија, но ќе видиме
Losteech Модератор
Zodiac : Број на мислења : 2191 Birthday : 1993-11-05 Age : 31 Location : Скопје Registration date : 2008-12-21
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Чет Мај 20, 2010 9:02 pm
LOST meets Heroes?
Значи - поради авионска несреќа, обични луѓе дознаваат за своите супер моќи! Хаха, ако ова не е заеднички спин-оф на Lost и Heroes, тогаш не знам што би било.
И покрај многуте клише елементи, ќе и дадам шанса на серијава, но не очекувам премногу да бидам искрен... Мислам дека нема потенцијал за повеќе од две, најмногу три сезони...
Maxime Успешен Член
Zodiac : Број на мислења : 755 Birthday : 1994-05-11 Age : 30 Location : Скопје Registration date : 2009-07-12
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Чет Jул 29, 2010 9:09 pm
Серијава не потсетува толку на Лост и Херои како што потсетува на анмираниот цртан на Пиксар Неверојатните (The Incredibles). Мислам дека ќе биде релаксирачка и смешна, но не дај боже да се состои од обидот да имаат нормален живот или како да ги скријат моќите. Преку глава ми е од тоа.
Сметам дека ќе ги имаат моќите за да си ги направат животите поинтересни, што ќе доведе до комични ситуации. И како многу други сметам дека возачот на авионот кој е глумен од Тејт Донован (таткото на Мариса од Округот Оринџ) ќе биде the main villain. А исто така друг од Округот Оринџ... Тејлор, со својот необичен хумор изгледа ќе глуми во дуо со овој како двајца негативци.
Сметам дека серијава ќе биде и гледана и солидно прифатена од критиката, но дека ќе треба да ги издржиме првите неколку епизоди, за да после декември дојде интересното. Секогаш е така. Стварно ми изгледа интересно серијава...
Burrows Модератор
Број на мислења : 3665 Registration date : 2009-01-09
Гледам дека од сите серии на ABC најмногу се очекува од оваа и го изгледав preview-то. Не можам да кажам дека сум премногу воодушевен. Приказната ми е многу бош, ефектите исто така, само глумата е горе-долу ОК...
Burrows Модератор
ABC го пуштила пилотот на серијата он-лајн (за ограничен број гледачи) и на TV by The Numbers коментираа дека им се допаѓа концептот на NOF, ама велат дека не им се допаѓа што е направена во документарен интервју-стил (како Modern Family).
Chris Администратор
Zodiac : Број на мислења : 13381 Birthday : 1989-07-29 Age : 35 Location : Скопје Registration date : 2008-02-13
Мене не ми е јасно зошто одма прават иста серија? Дури и насловот содржи Family.
Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Нед Aвг 22, 2010 12:29 am
Мене воопшто не ми смета тој тип на снимања. Така да ако содржината ме привлече, нема причина зошто да не ја гледам
Maxime Успешен Член
Zodiac : Број на мислења : 755 Birthday : 1994-05-11 Age : 30 Location : Скопје Registration date : 2009-07-12
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Нед Aвг 22, 2010 1:16 am
Дознав уште одамна дека е така. Многу ми е жал. Стварно ми се гледаше серијата, ама вака... Покрај се ќе и дадам шанса. И инаку има уште една лоша вест, Тејт Донован кој го игра пилотот на авионот, и за кој се сметаше дека ќе биде главниот негативец, дал отказ и некаде 6-7 епизода си заминува.
Burrows Модератор
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Нед Aвг 22, 2010 2:13 am
Сепак една добра вест, тој стил ќе бил само во првите две епизоди. Во интервју со креаторката на серијата:
Is the talking to the camera/confessional going to continue in the series beyond the pilot? We end it after Episode Two, in kind of a fun way. We’re on a network where there’s a lot of people talking to the camera, so I think we want to keep distinguishing ourselves, even on that network. There are even more new shows with people talking to the camera on that network. So, we voluntarily said we don’t have to be the fifth show with people talking to the camera. Our hope is to pull back on that.
Losteech Модератор
Zodiac : Број на мислења : 2191 Birthday : 1993-11-05 Age : 31 Location : Скопје Registration date : 2008-12-21
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Нед Aвг 22, 2010 2:29 am
Мислеле дека тоа ќе биде паметен потег заради успехот на Modern Family, ама кога виделе реакции смениле одлука изгледа. :)
Chris Администратор
Zodiac : Број на мислења : 13381 Birthday : 1989-07-29 Age : 35 Location : Скопје Registration date : 2008-02-13
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Нед Aвг 22, 2010 9:18 am
Добро е им дошол паметот, тоа зборување со камерата е навистина дебилно.
Rebellious angel Топ постер
Zodiac : Број на мислења : 1799 Birthday : 1989-08-22 Age : 35 Registration date : 2008-09-23
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Чет Сеп 02, 2010 3:16 pm
Сега приметив дека го немам искоментирано пилотот. Мене баш ми се допадна. Не ми пречи толку зборувањето со камера, ама мислам дека без тоа ќе биде доста подобро. Само се плашам да не ја завлечат многу серијата, затоа што пилотот беше динамичен, имаше доста случки, па не знам понатаму како ќе продолжат.
Bobi Супер Модератор
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Чет Сеп 02, 2010 3:36 pm
Rebellious angel напиша:
Сега приметив дека го немам искоментирано пилотот. Мене баш ми се допадна. Не ми пречи толку зборувањето со камера, ама мислам дека без тоа ќе биде доста подобро. Само се плашам да не ја завлечат многу серијата, затоа што пилотот беше динамичен, имаше доста случки, па не знам понатаму како ќе продолжат.
Супер. Одамна видов дека е излезен. Но ќе почекам до премиерата. Сакам да ја почувствувам таа еуфорија за време на неделата на премиери
П.С сите нови премиерни серии (доленаведените во мојот потпис) што ги имам планирано мора да поминат на тестот (кој трае гледање на првите 3 епизоди). Потоа правам селекција што ќе одберам.
Losteech Модератор
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Саб Сеп 04, 2010 4:52 am
Изгледана премиерата.
Нема да коментирам за содржината, само ќе кажам дека е добра првата епизода. Забавна, релаксирачка и позитивна серија, како за освежување. Иако на моменти потсетува на Херои, се работи за сосема поинакво шоу. А тоа со камерата воопшто не смета во првата епизода, зашто убаво го имаат решено сценаристите на крајот. :)
Ќе ја гледам цела прва сезона најверојатно, иако мислам дека The Event и Undercovers ќе бидат далеку подобри од оваа драма.
Bobi Супер Модератор
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Саб Окт 02, 2010 4:17 am
Не беше лоша премиерата, просек пилот, но имаше доста интересни моменти. Сега засега планирам да видам како ќе се одвива понатаму дејството, но не е сигурно дали ќе ја гледам редовно, морам да признаам дека малце ме разочара.
Почетокот беше доста глупо направен. Откако се вратија од Бразил, се‘ си дојди на место, и баш ми беа интересни сцените. Ќерката ми е многу смешна, посебно во авионот кога пушташе пораки . Исто одлични сцени кога открија дека имаат моќи
Рита од "Dexter" овде ми е многу поубава и попријатна
Maxime Успешен Член
Воопшто не беше лоша премиерава. Сосема спортивно. Пријатно ме изненади
Прво се соглсувам со Боби дека почетокот на моменти беше досаден како и целата епизода, но тоа не е лоша работа. Бидејќи требаше убав почеток, како ги добиле моќите и сл., како старт. За да понаваму не замараат со глупости од тој тип.
Таткото и ќерката ми се одлични ! Синот го сметав за ретардиран од промоата но сега го променив мислењето, глумецот не е лош. Единствено мајката ме нервира, онака ми е... Шо знам? Преамериканска мајка!
Многу ми е мило за актерите од Округот Оринџ, особено Тејлор. Пресмешна е и тука! Инаку се шокирав буквално кога го видов таткото, Ерик од Седмо небо, серијата на Сител со протестантското семејство со седум деца? И плус на крајот го прикажаа како главен негативец Јас мислев дека пилотот ќе биде главен негативец ама вака е уште подобро. Крајот ми беше клише ама пак тоа не лошо. На сите огромна препорака. Крис, Дани, Јовица ќе ви се свиѓа верувајте, симнете ја премиерата. И на сите други...
И патем, тоа зборувањето на камерата вооопшто не е како реално шоу. Гледајте па ќе видите. И исто така серијава е AKA Incredibles од Pixar!
Bobi Супер Модератор
И патем, тоа зборувањето на камерата вооопшто не е како реално шоу. Гледајте па ќе видите. И исто така серијава е AKA Incredibles од Pixar!
Да, и јас се изненадив што не е со таква камера. Сепак одлична изработка.
Мислам дека серијава има потенцијал да стане еден хит од ABC, и да издржи барем до 3/4 сезони, секако ако имагинацијата на сценаристите продолжи и понатаму на исто ниво.
Јас ќе се потсетам уште еднаш на првата епизода деновиве, пак сакам да ја ѕирнам
Maxime Успешен Член
Да, и јас се изненадив што не е со таква камера. Сепак одлична изработка.
Мислам дека серијава има потенцијал да стане еден хит од ABC, и да издржи барем до 3/4 сезони, секако ако имагинацијата на сценаристите продолжи и понатаму на исто ниво.
Јас ќе се потсетам уште еднаш на првата епизода деновиве, пак сакам да ја ѕирнам
Одлична пак ќе речам. Инаку има шанси да биде хитче да со онака просечни критики, и гледаност до така највеќе 13-14 милиони. Инаку јас планирам уште одма да ја изгледам пак...
Michael Myers Успешен Член
Zodiac : Број на мислења : 681 Birthday : 1993-08-19 Age : 31 Location : Skopje Registration date : 2009-10-11
Предмет: Re: NO ORDINARY FAMILY|2010- Пет Окт 08, 2010 11:48 pm
Ја изгледав 1 епизода и како што очекував добра беше продолжувам да ја гледам
Bobi Супер Модератор