Ovie serii od Televisa (itoa najlosite)gi gledame na 10 televizii a najubavite argentinskite edvaj ednas ke gi dadat i tolku (sakam Resistire ) a brazilskive nikade gi nema
Chris Администратор
Zodiac : Број на мислења : 13381 Birthday : 1989-07-29 Age : 35 Location : Скопје Registration date : 2008-02-13
Не дека ја сакам оваа серија, напротив ја немам ни гледано, но мораме да признаеме дека сериите на Телевиса се најгледани било лоши или добри тие се главни
Beauty Супер Модератор
Број на мислења : 11114 Location : Скопје Registration date : 2008-08-12
И тоа е точно, најгледани се, баш затоа што според мене имаат полесна содржина и полесно се прифатени, без многу замарање додека гледаш А нивниот феномен не ми е јасен и во Мексико, и секаде низ светот - една содржина едно 60 години Телевиса ја тера
Chris Администратор
Zodiac : Број на мислења : 13381 Birthday : 1989-07-29 Age : 35 Location : Скопје Registration date : 2008-02-13
И буџетот тука влијае, може Аргентина има некои серии подобри од Мексико, но сериите на Аргентина изгледаат доста сиромашно, на пример во Sos Mi Vida не се пропушта момент да се изрекламира нешто, еден ист камион со една реклама поминува секоја епизода!
solange Топ постер
Број на мислења : 4033 Registration date : 2008-08-19
Телевиса и Телемундо трошат најмногу пари кога станува збор за теленовели, посебно Телемундо на рекламата, сценографиите и т.н, најпознати по високобуџетните теленовели и по оние што најмногу ги расипуваат. Додека пак кај Телевиса иако има доста буџет сепак изгледаат посиромашни
А Аргентина, колку и да се нискобуџетни, сепак ќе останат според мене најквалитетни, заедно со новелите од Бразил, каде што приказната и глумата во серијата им е на прво место
solange Топ постер
Број на мислења : 4033 Registration date : 2008-08-19
Jas procitav deka Televisa za da ne trosi mnogu pari na originalni scenarija si otkupuva argentinski i pravi rimejkovi za poevtino a i glumcive sto gi imaat vo posledno vreme site mladi zelni da se pojavat na TV, taka sto za mene diskutabilno e kolku se tie visokobudzetni.
Chris Администратор
Високобуџетност значи да имаш материјално што да покажеш, како пример ке ја земам Codigo Postal која изобилуваше од ненормалнo скапи куќи, посебно онаа на трите сестри и братот, па на Афродита и така натаму...
Последната промена е направена од Chris на Вто Јан 20, 2009 2:04 pm. Мислењето е променето 1 пати
Chris Администратор
потоа тука е и облеката, во серија на Телевиса не се случило некој лик да се појави двапати во иста облека, додека Мартин Кесада во Sos Mi Vida е секој ден во белата кошула и црното одело, НО сепак ке кажам дека за повеќето гледачи тоа не е важно, Sos Mi Vida ке остане за мене најдобра серија!
Bobi Супер Модератор
Zodiac : Број на мислења : 11860 Birthday : 1987-02-20 Age : 37 Registration date : 2008-08-11
Да, јасно е дека Телемундо и Телевиса трошат многу пари на тоа, Телемундо далеку повеќе троши, дури ненормално многу пари на маркетинг за серијата, а додека пак Телевиса сигурно ги плаќа скапо тоа што сакаат да прават римејкови, сепак правата треба да ги откупат
Chris Администратор